Nasze forum - przedstawienie problemu

Koledzy - chcecie porady to opisujcie dokładnie swój problem.
Tą sugestią opatrzyłem kilka moich ostatnich wypowiedzi na forum, bo zauważyłem, że autorzy tematów mało precyzyjnie przedstawiają swój temat. Rodzi to potem domysły typu co autor miał na myśli i dyskusja zbacza z toru. Szkoda na to naszego czasu. Tu proszę zobaczyć jak ceniony przeze mnie dr. Musiał opiniuje pytanie inspektora nadzoru:
http://www.redinpe.com/attachments/article/221/166_listy_pytania_i_odpowiedzi-3.pdf

Ja dodam jeszcze jedną prośbę, jeżeli zakładasz nowy wątek i nie pojawiasz się aby odpowiedzieć na postawione w tzw międzyczasie pytania to wygląda na to, że traktujesz niepoważnie ludzi tutaj się produkujących.

To i ja dodam byście nie zamykali tematów nie wyjaśnionych.
Jeśli jednak już decydujecie się na zamknięcie wątku z jakichś powodów to zamknijcie, ale wcześniej podsumujcie oddzielając ziarno od plew.

Ja mam propozycję techniczną otóż po naciśnięciu tematu z ramki ( ostatnio na forum ) powinien otwierać się ostatni pisany temat , a nie pierwszy. Bo po co mi czytać cały temat jeśli znam wszystkie w nim posty. Oczywiście mogę za każdym razem przechodzić do ostatniej strony , ale po co jeśli kilkanaście razy bierzesz udział w dyskusji.

Witam,

Opcja taka istnieje - wystarczy kliknąć w ikonkę przed tytułem wątku.
Na życzenie zmieniam jednak link do ostatniego postu - powiedzmy, że na próbę.

Pozdrawiam,
Jacek.

Witam!
Pozwolę sobie i ja wtrącić pięć groszy na temat forum . Nie chcę nikogo oceniać i może jest to zwyczajem na forach , ale przyznam , że złości mnie fakt zamiany merytorycznych dyskusji , wymiany doświadczeń i wiedzy w osobiste podchody , bicie piany , itp. Przykładem niech będzie niedawna dyskusja na temat nowej normy pomiarowej . Początek obiecujący ( nawiasem dzięki dla kol. domsat za podanie stronki z ,naukami) a potem skończyło się jak zawsze . Drugi przykład - temat ,wymiana instalacji w samej łazience , człowiek zadał pytanie a zamiast pomocy uzyskał … właściwie co ? Nikt chyba na tym forum nie rywalizuje o jakieś stanowisko ,kontrakt czy coś takiego co mogłoby być powodem takich postaw. Jak kiedyś pisałem szanujmy się nawzajem i pomagajmy przetrwać sobie w czasach gdy co niektórzy chcą nas ,ustrzelić, - patrz nowa norma .

Od około tygodnia nie działa wersja mobilna ISE. Pokazuje błąd serwera i komunikat;
Apache/2.4 Server at ise.pl Port 80.

Witam,

Dziękuję za informację. Kłopot wynika z “niezaakceptowania” przeglądarki przez nasz nowy system blokowania robotów internetowych - w innej powinno zadziałać.
Proszę o informację na PW jaka to jest przeglądarka oraz tzw. “User-Agent”. Tę druga informację można sprawdzić np. tutaj: Mój User-Agent.

Przepraszam za kłopot i z góry dziękuję za informajce,
Jacek.

Informacja dla administratora .
Zalogowałem się na nowe hasło. Na razie Ok.

Mam prośbę do administratora. Czy nie można wyeliminowac ramki " Korzystamy z cookie!"
Zaznaczam odmów a ona co parę sekund się ukazuje. Każdy ruch wyślij/edytuj etc to zaraz jest ta ramka.
Powinno byc że na początku logowania ma się ukazac ta informacja ale po podaniu " odmów" powinna się do końca sesji nie pojawiac.

Witam,
Pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania serwisu. m.in. do obsługi sesji logowania. Odmówienie powoduje przypominanie od tym po każdej zmianie strony.
Przeniosłem okienko na dół, przy korzystaniu proszę wybierać “Zezwalaj…” i nie powinno to przeszkadzać w czytaniu.
Ponieważ jest to zmieniony moduł dlatego proszę o informację, jeżeli nadal działa nie tak jak powinno.
Pozdrawiam,
Jacek.

Ok jest dobrze .

Dlaczego nie mogę usuwać swoich postów. Jeśli np. ukazał się duplikat mojego postu .

Jak widzę duplikaty kolegów to wywalam bez kłopotów. Swojego nie mogłem. :slight_smile:

STANCA moderator

Jest czasami problem z logowaniem na stronę i wtedy zdarzy się że przyciskając “wyślij” dajesz po dwa lub więcej postów. Chcesz je usunąć to dajesz usuń i potwierdzasz powód. Terasz chyba admin zadziałał bo pojawił się symbol " usuń" przy moim poście. Niech kolega sprawdzi w tematach na forum ogólnym .

Po każdy wysłaniu napisanego posta wywala:
Ta strona nie działa
Serwer ise.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania.
HTTP ERROR 500

Mnie też ale jest sposób,odświeżam stronę.

Po odświeżeniu najczęściej post wysyła się ponownie…

Ja po prostu cofam stronę w przeglądarce. Post zawsze się dodaje, tylko forum ma problem z ponownym wyświetleniem strony.

Mam może trywialne pytanie, ale nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi. Jakiej wielkości i jakiego formatu można dodawać zdjęcia do forum. Zawsze dodawałem zdjęcia przez zewnętrzny serwer ale teraz próbuję bezpośrednio dodać i wyskakuje że za duże zdjęcie.