Zeszyty inspektora pracy

Witam !
Polecam uwadze publikację z serii Zeszyty inspektora pracy Ochrona przed rażeniami w urządzeniach i instalacjach elektrycznych Wskazówki praktyczne dla inspektorów pracy przeprowadzających kontrole u odbiorców energii elektrycznej Opracował Pan Jacek Czech OIP Katowice Warszawa 2008 Wydawca GIP Departament Prewencji i Promocji
Zeszyt dostępny w internecie !!!
Kto z Kolegów zechciałby zamieścić, zinterpretować oraz omówić schemat instalacji elektrycznej zamieszczony na stronie 13? Będę bardzo wdzięczny i zobowiązany !!!

proszę bardzo.
no i co, że mu się pokręciło?

Witam
“Fajna” beletrystyka pt “jak zostać elektrykiem”. Nie chce mi się tego komentować
ale jak pipowcy zaczną robić pomiary i pisać swoje wnioski to ja na serio biorę za handel badylami.
Znowu będę miał koszmara.

Pozdrawiam
Jendrek

Publikacja Pana Czecha to jakiś koszmar.
W trywialnych schematach układów TN kompromitujące błędy.
Błędy i braki w tekście, nieaktualne normy, masakra.
Niefachowcy ignoranci piszą rozporządzenia dotyczące instalacji elektrycznych i zajmują się oceną prac specjalistycznych.
Taka jest ta nasza biedna Polska.

Witam
A potem wlezie taki “podszkolony” do firmy i czepia się przecinków w lewo a teraz jeszcze będzie energetykę sprawdzał. Zgroza. Najgorsze jest to, że łatwiej z policjantem na drodze dojść do porozumienia jak z nimi. Ten pierwszy przynajmniej udaje że słucha.
Kodeks mają prosty:

1. Inspektor ma zawsze rację.
  2. Masz wątpliwości patrz na punkt pierwszy.
    To kto następny w kolejce do podszkolenia: PIH, Sanepid..?
    Mało ma na plecach prowadzący firmę.
    Opisałbym parę tematów ale to nie miejsce do tego. Niektórzy by jeszcze źle zrozumieli.

Pozdrawiam
Jendrek

Sobota to sobota, guzik w telewizorni, eh tam.

Witam!

Nie zapominajmy jednak, że instytucja ta jest jedyną mogącą wymusić na właścicielach firm, spóldzielniach mieszkaniowych itp. okresową kontrolę instalacji elektrycznych. I nie tylko.
W innych postach ubolewamy, że nie wszyscy stosują się do wymogu obowiązkowych badań okresowych.

Nie ważne są metody ni sposoby, ale osiągnięty efekt.
Zaś to jak wygląda protokoł zależy tylko od sprawdzającego.
Ja nie spotkałem się jeszcze by inspektor PIP zakwestionował mój protokoł. Rówież żaden z moich znajomych z czymś takim nie miał do czynienia.
Natomiast najczęściej powodem wykonania badań jest zapowiedziana w wizyta inspektora tej instytucji.

Ale kozak ! Ale kozak !

Informacje o zdjęciu:Plik: Wiesław Radom.jpg
Dodano: 2009-06-15 22:56
Wielkość: 893x359, 79 KB
Wyświetleń: 10
Zdjęcie jest ulubione dla 0 osób

Nie bywam na fotosiku i nic tam nie wpisuję. Nie mam takiego kaprysu. Może kozak ujawni się, który zamieszcza tam pliki, które sugerują że są one moje?