Żarówki LED - nadal świecą po wyłączeniu

Witam.
Podłączyłem lampe sufitową z żarówkami led typu “D85-LS-G9-4W-NW” na 230V. Plus do wyjscia na suficie dochodzi na stałe. Minus przechodzi przez włącznik. Kabel z plusem nie przechodzi przez puszkę włącznika. Po zamknięciu obwodu zarówki elegancko świecą. Natomiast po wyłączeniu żarówki świecą nadal, bardzo słabym światłem, ale jednak. Po podłączeniu lampy do gniazdka sytuacja taka sama ale pod warunkiem że dotykam jednego kabla palcami - plus dochodzi do żarówek. Czy mogę to świecenie żarówek zlikwidować doprowadzając kabel z plusem do włącznika a minus dać na kabel na suficie, czy istnieje jakieś inne rozwiązanie ?
Na suficie nie ma kabla uziemienia.

Drugi problem z żarowkami led w innym miejscu. Żarówki z wyglądu jak halogenowe. Dwa wciskane bolce z lekkim przekręceniem. Na 230V. Żyrandol na 3 żarowki. Po wkręceniu jednej i włączeniu dopływu prądu żarowka mruga jak dyskotekowy stroboskop. Po założeniu drugiej obie żarówki swiecą
jak gbyby nigdy nic. Sytuacja powtarza się w każdej konfiguracji, tzn. zmiana żarówek czy wejść w żyrandolu.

Dziękuję.

Czy łącznik ma podświetlenie? Jeśli tak, zjawisko migania i jarzenia się ledów niweluje się wpinając równolegle do oprawy tzw. eliminator rozbłysków - do kupienia w marketach budowlanych.

Nie wdając się w szczegóły co do ‘plusa’ i ‘minusa’, które dla prądu przemiennego nie mają zastosowania i nie należy stosować tych nazw, połączenie jest błędne. Podanie stałej fazy i rozłączanie toru neutralnego jest poważnym błędem i może stwarzać ryzyko porażenia prądem. Prawidłowo rozłącza się tor fazowy, zaś tor neutralny podłącza się na stałe.

Dziękuję za radę.
Co do błędu w wykonaniu instalacji - to w pełni się zgadzam. Nie ja tą instalacje wykonałem ale pozostaje mi to naprawić. Zarówki nie świecą podłączone tylko do… toru neutralnego.