Wpis w książke budowy

Witam szanownych kolegów.
Mam pytanie : jaka forme powinien przyjąć wpis do książki budowy-wykonawcy instalacji elektrycznej .Nadmieniam iż przyłączenie domu następuje na zasadzie podlicznika .

Przeczytaj:
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 26.06.2002
w sprawie dziennika budowy, montażu i rozbiórki, tablicy informacyjnej itd…
Zamieszczone w D.U. nr 108 z 2002 r. pozycja 953.
Pozdrawiam

witam
Czy dobrze zrozumiałem iż takowego wpisu może dokonać osoba z uprawnieniami budowlanymi?
Pozdrawiam

Witam,
wg mnie tak, aby dokonywać wpisów do dziennika budowy jako wykonawca robót elektrycznych należy mieć uprawnienia budowlane. Tytułujemy się wtedy kierownikiem robót elektrycznych, brzmi to może śmiesznie w przypadku domków jednorodzinnych ale nabiera sensu przy większych obiektach.
Jeżeli takich uprawnień nie mamy dołączamy do dziennika protokól sprawdzenia i pomiarów instalacji, a kierownik budowy wpisuje do dziennika budowy istnienie takiego protokołu.
Taki sposób załatwienia sprawy jest akceptowany przez Wydziały Architektury i Nadzór Budowlany na moim terenie (Małopolska).
Pozdrawiam. Elektroman

Witam!
-Cytuję z rozporządzenia w/w:
"§ 9. 1. Do dokonywania wpisów w dzienniku budowy upoważnieni są:

1. inwestor,
  2. inspektor nadzoru inwestorskiego,
  3. projektant,
  4. kierownik budowy,
  5. kierownik robót budowlanych,
  6. osoby wykonujące czynności geodezyjne na terenie budowy,
  7. pracownicy organów nadzoru budowlanego i innych organów uprawnionych do kontroli przestrzegania przepisów na budowie - w ramach dokonywanych czynności kontrolnych."
    (-koniec cytatu)
    Miałem w ręku jeden raz dziwny dziennik budowy dla domku jednorodzinnego, gdzie zapomniano o Instalacji Elektrycznej.
    -To była nowa wersja dziennika budowy albo jakiś dodatek, więc problem miałem z głowy.
    -O kominiarzu też zapomniano.