Koledzy mam problem w Starostwie.
Staram się o pozwolenie na budowę ośw. ulicznego drogi wojewódzkiej w mieście.
Ale cześć linii kablowej biegnie po działkach miejskich.
Złożyłem wniosek u wojewody i u starosty dla odpowiednich działek.
Najpierw Pani w starostwie odesłała do wojewody, a wojewoda odesłał powrotem do niej z argumentacją że są odpowiednią instytucją co do właściwości.
Teraz Pani u Starosty chce aby zmienić wniosek, w ten sposób że nie jest to budowa oświetlenia ulicznego lecz „części tego oświetlenia” i mam napisać pismo że źle określiłem właściwości co do rzeczowej i miejscowej.
Czy spotkaliście że koledzy z takim działaniem i jeżeli tak to jak zatytułować wniosek i projekt do Starostwa?
Wniosek o co? Trochę dokładniej by się przydało opisać.
Witam Kolegów ![]()
Też nie rozumiem o co chodzi.
Krajówki i wojewódzkie do Urzędu Wojewódzkiego. Pozostałe do Starostwa lub Urzędu Miasta. We wniosku do UW piszesz “budowa oświetlenia ulicznego na dz. nr … na odcinku A do B”.
We wniosku do Starostwa lub UM piszesz “budowa oświetlenia ulicznego na dz. nr … na odcinku B do C”.
Moim zdaniem chodzi o to, że jest droga wojewódzka i tam jest projektowane oświetlenie i pozwolenie na budowę dla tej części inwestycji wyda wojewoda. Jest też pewnie jakaś linia kablowa obejmująca działki miejskie na którą to oddzielnie pozwolenie wyda starostwo czy UM. No i kobitka ma problem w tym, że ma wydać pozwolenie na budowę oświetlenia gdzie tak naprawdę żadnego oświetlenia nie będzie lecz sam kabel (zasilacz) Więc napisz “budowa linii kablowej dla zasilania oświetlenia ulicznego” itd. i wszystko będzie jasne i będzie to właściwa forma.
marcin714 dzięki tak zrobie.