Warunki zwarciowe i selektywność, a prąd ograniczony przez b

Witam jestem osobą dopiero ucząca się projektowania elektryki i mam pytanie co do następującej sytuacji, a nie udało mi się znaleźć wyjaśnienia takiej sytuacji w książkach. Układ TN-S 230/400 V W1 to rozłącznik bezpiecznikowy o charakterystyce gG o jakimś prądzie znamionowym , a W2 wyłącznik instalacyjny o jakimś prądzie znamionowym i charakterystyce B lub C.

gdzie:
I_kmax1 jest prądem trójfazowego zwarcia symetrycznego występującym w pod rozdzielnicy (za lub przed zabezpieczeniem W2) liczonym w celu sprawdzenia warunku wytrzymałości cieplnej zwarciowej przewodu
I_kmin jest prądem jednofazowego zwarcia liczonym w celu sprawdzenia skuteczności ochrony przeciwporażeniowej.

Co do wartości te prądy wyglądają tak:
I_kmin1 < I_kmin2 < I_kmax1

Wiem, że do oceny selektywności trzeba porównać charakterystyki czasowo prądowe tych zabezpieczeń, ale w praktyce i tak nie mam potrzeby tego robić, bo producent podaje tabele dla swoich zabezpieczeń dotyczących selektywności.

Z mojej wiedzy wynika, że selektywność możemy uznać za niepełną gdy zachowana będzie ona tylko dla prądu I_kmin1 lub I_kmin2, uznać ją możemy za pełna dopiero wtedy gdy będzie ona zachowana dla największego z tych wszystkich prądów zwarciowych czyli I_kmax1.

Moją wątpliwość dotyczy tego jak do tych wszystkich zagadnień ma się prąd ograniczony I_o odczytany z charakterystyki bezpiecznika topikowego.
Jeżeli prąd I_o odczytany dla I_kmax1 jest faktycznie mniejszy niż I_kmax1, czyli bezpiecznik faktycznie ogranicza nam prąd zwarciowy to czy możemy:

1. Uznać, że selektywność takiego układu za pełną jeżeli będzie ona spełniona dla I_o, a nie spełniona dla I_kmax1 ?
  2. W pod rozdzielnicy dobrać aparaty o znamionowej wytrzymałości zwarciowej większej od I_o i mniejszej niż I_kmax1 ?
    3.W warunku na cieplną wytrzymałość zwarciową należy odczytywać czas zadziałania zabezpieczenia lub całkę Joule’a wyłącznika W2 dla prądu I_o czy I_kmax1 ?

Wytrzymałość aparatów musi być dobrana pod największy prąd zwarciowy jaki może wystąpić w danej instalacji. Aby dobrać zabezpieczenia i przewody a konkretnie ich przekroj stosownie do czasu wyłączenia trzeba znać spodziewane prądy zwarciowe występujące w miejscu zainstalowania aparatów. W tym celu konieczne jest wykonanie pomiaru impedancji pętli zwarcia na zasilaniu i wykonanie odpowiednich obliczeń. Selektywne działanie zabezpieczeń musi być zapewnione dla spodziewanych w instslacji prądów zwarciowych

Jeśli prąd IKmax wyliczysz 600A a bezpiecznik wywali po np. 0,4s to jaka energia zostanie wytworzona ? Ty nie zakładasz że ten prąd będzie płyną w nieskończoność tylko zostanie wyłączony po czasie t. W linii 400kV prąd zwarciowy to czasem 50kA to jak gruby musiałby być przewód ?