Wał Elektryczny - dwa silniki pierścieniowe

Witam wszystkich.
Mam doczyniania z układem napędowym żurawia kratowego. Układ ten napędzany jest przez dwa silniki pierścieniowe w których uzwojenia wirników są połączone ze sobą a uzwojenia stojanów połączone w gwiazdę. Po przeprowadzonym remoncie dzwigu i ponownym jego złożeniu jeden z silników mimo właściwego kierunku obrotu wirnika zaczął się grzać,buczeć jak by nie miał pełnego zasilania. Sprawdziłem zasilanie i szczotki…są ok. Sprawdziłem uzwojenia stojana wszystkie po 1.1 - 1.2 oma. Przebicia na obudowę nie ma. I już nie wiem co jest grane… Proszę o pomoc.

A jak zachowuje się drugi silnik?
Jak należy rozumieć ,połączone ze sobą"?

Drugi silnik pracuje normalnie. Nie grzeje się i nie buczy. A połączone są między sobą kablem pierscienie wirników.
Znalazłem na inny m forum coś na ten temat ale nie pomogło mi to:
“Wał elektryczny z wykorzystaniem silników indukcyjnych, buduje się używając silników pierścieniowych. W takim układzie uzwojenia wirnika dwóch maszyn, połączone są ze sobą . Przy jednakowych wartościach poślizgu oraz jednakowym obciążeniu w obwodzie wirników prąd nie płynie. Jeżeli na skutek czynników zewnętrznych, zmieni się wartość obciążenia lub prędkość obrotowa jednej z maszyn, powstanie przesunięcie pomiędzy wartościami chwilowymi sił elektromotorycznych w obu wirnikach. Na skutek powstałej różnicy w obwodzie popłynie prąd i następuje przekazywanie mocy pomiędzy silnikami. Pod wpływem tego prądu powstaną momenty elektromagnetyczne, które będą dążyły do zrównania się prędkości obrotowych: w jednej maszynie będzie to moment przeciwny do istniejącego, w drugiej wzmacniający istniejący już moment. Działania wyrównawcze obu układu maszyn będzie trwało do chwili gdy, obciążenie silników będzie równomierne.Stabilną pracę układu zapewnia włączenie dodatkowej rezystancji w obwód łączący oba wirniki, co jednak pociąga za sobą znaczne zmiękczenie charakterystyk mechanicznych. Poziom możliwych asymetrii zależy od całego układu, w którym znajduje się wał elektryczny i od dopuszczalnych przeciążeń poszczególnych maszyn.
W układach wymagających silnej zależności pomiędzy prędkościami wirowania osi stosuje się dodatkowe silniki, których poślizg jest większy od jedności”

proszę sprawdzić czy nie ma przerwy w obwodzie wirnika lub kablu spinającym wirniki.