bardzo ciekawe rozwiązanie:
sporo upraszcza ![]()
Nie spełnia normy na przewód bez ochrony mechanicznej. Poza tym jest dobre, bo jest tanie.
Pokażcie, jaką wartość ma mieć rezystancja takiego uziemienia. Konkretnej wartości nigdzie nie ma, a 30 omów to tylko zalecenia. 10 omów też. Czyli jest dobrze.
Trolluję dalej…
Teraz pytanie - czy podczas mierzenia rezystancji uziemienia mogę sondę prądową i napięciową wbić do innych doniczek z kwiatkami? I czy te doniczki muszą być połączone ze sobą bednarką?
[quote=“w3501yyyy, post:3, topic:15174, full:true, full:true”]
Teraz pytanie - czy podczas mierzenia rezystancji uziemienia mogę sondę prądową i napięciową wbić do innych doniczek z kwiatkami? I czy te doniczki muszą być połączone ze sobą bednarką?
[/quote]
Nie. Przecież jak mierzysz uziemienia domku jedorodzinnego, to nie wbijasz sond do sąsiada.
Musisz wbić do tej samej ziemi, a nie do kwiatka u sąsiada. Domki też nie są połączone bednarką.
Myśl logicznie.
[quote=“KonradOW, post:4, topic:15174, full:true, full:true”]
Nie. Przecież jak mierzysz uziemienia domku jedorodzinnego, to nie wbijasz sond do sąsiada.
Musisz wbić do tej samej ziemi, a nie do kwiatka u sąsiada. Domki też nie są połączone bednarką.
Myśl logicznie.
[/quote]
Ale sondę prądową muszę wbić 50m od uziomu. A w tej torebce będzie ciężko ![]()
[quote=“w3501yyyy, post:5, topic:15174, full:true, full:true”]
Ale sondę prądową muszę wbić 50m od uziomu. A w tej torebce będzie ciężko ![]()
[/quote]
Nie ma takich przepisów, które nakazują 50m.
[color=#FF0000]Usunąłem Twój głupi wpis. Przy okazji żółta kartka. kolejne bajdurzenie nie na temat skończy się delegacją [/color]