Uchwyty do dachówki Koramic Alegra 9 - Prośba o poradę

Dzień dobry,

Proszę o pomoc/ doradztwo. Od trzech lat wykonujemy instalacje odgromowe, głównie dla obiektów przemysłowych (hale). Ostatnio otrzymaliśmy zlecenie na kilka domków jednorodzinnych i szeregowych - wcześniej nie montowaliśmy instalacji odgromowych na dachówce ceramicznej.

Dachówka, którą zastaliśmy, to Koramic Alegra 9 (zdjęcie w załączeniu). Uchwyty gąsiorowe oraz uchwyty spustowe/ rynnowe mamy już dobrane, natomiast problem mamy z doborem uchwytów pod dachówkę. Dachówka posiada własny zamek i nie chcemy popełnić błędu przy montażu.

Znalazłem uchwyty “pod dachówkę z zamkiem” od Elkobis, jednak wydaje mi się, że nie będą pasowały. Czy możecie pomóc w doborze właściwych uchwytów do Koramic Alegra 9? Uchwyty będą montowane zgodnie ze zdjęciem poglądowym, które załączam (zdjęcie z internetu).

Uchwyt od elkobis, który znalazłem: W ich katalogu nie mogę wyszukać Alegry 9.

Najlepiej do projektanta - niech wskaże uchwyt, materiały do wykonania powinny być wskazane w projekcie, szczególnie do rozwiązań nietypowych lub współpracujących z konkretnymi urządzeniami/materiałami.

Pozdrawiam.

Wasz Troll.

Osobiście nie pomogę, ale Twój problem powinien rozwiazać kontakt z producentami - jest ich w kraju całkiem sporo. Wtedy można wybrać najlepsze rozwiązanie.

1 polubienie

Spytaj w A(…)M

02-793 Warszawa
ul. Małej Łąki 15 m 4

Tel.: xxx xxx xxx

www.a(….)m.pl
Wykonywali na podobnej dachówce.

Post zawierał lokowanie produktu. elmontjs

1 polubienie

Udało się dobrać odpowiednie uchwyty jednego z wiodących producentów. Dziękuję za pomoc.