Szanowni koledzy prosze o pomoc.
Jest zabudowany SZR przelaczajacy na agregat przy zaniku napiecia na zasilaniu, oczywiscie nn. SZR sklada sie z UA150 2x NS250 i blokady elektrycznej IVE. IVE jest to czarna skrzynka i trzeba wierzyc Schneiderowi, ze tam ta blokada jest. Energetyka natomias chce koniecznie widziec naocznie blokade elektryczna. Odpowiedz Schneidera, ze to co jest w czarnej skrzynce jest tajemnica.
Niby cos kombinuja (przeszlo dwa tygodnie) aby pomoc a czas leci i klient sie denerwuje.
Jak to rozgryzc?
Dostarczyć deklarację zgodności CE i są wolni.
Niech przedstawią swój problem na piśmie.
Jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to…
STANCA
Witam.
Bardzo ciekawa sprawa.
Gzybym patrzył na to z punktu widzenia energetyki i miałbym jakieś wątpliwości co do bezpieczeństwa to raczej nie zadowoliłby mnie znaczek CE.
Takie znaczki są na wszystkim prawie i przez wszystkich stęplowane prawie aż po chińskie zapałki.
Myślę ,że sterowania, zabezpieczenia ,teletechnika nie mogą być ściśle tajne.
Bo czy chciałby ktoś mieć hamulce w aucie w postaci czarnej skrzynki i pedału, a na pytanie jak to jest zbudowane i jak działa, jakie ma parametry ,usłyszelibyśmy ,że to ściśle tajne ale jest znaczek CE.
Oczywiście nie wszystko muszą zdradzać ale zasada działania powinna być ujawniona.
Tu akurat mamy firmę o znanej renomie i nie pierwszy układ SZR został zmontowany w tym przypadku ,więc wróżę pozytywne rozwiązanie tej sprawy. Ale jakby trafiła się jakaś czarna skrzyneczka z chin czy tajwanu nawt ze znaczkiem CE to ja miałbym wątpliwości i oczekiwałbym konkretów.
Witam.
Problem chyba jest trochę inny.
Czy miałbyś podstawy prawne czepiać się skrzyneczki z Chin, a “przepuścić” taką z renomowanej firmy, w sytuacji gdy obydwie mają CE.
Bezwladnosc tej renomowanej firmy powala mnie z nog. Mysle ze firma z Tajwanu czy Chin zalatwilaby ten problem sprawniej.
Zeby przyspieszyc sprawe rozwazam mozliwosc wbudowania dodatkowej widocznej dla energetyki blokady i zabudowac na wylacznikach NS250 dodatkowe styki pomocnicze NC i zblokowac cewki wylacznikow. Tylko, ze przy tych czarnych skrzynkach jest zawsze mozliwosc , niebezpieczenstwo przykrych niespodzianek.
Byłem przy odbiorze marketu 15 000 m kw. W rozdzielni pan z Energrtyki zapytał gdzie jest aparat SZR. Wskazano mu. Taki mały stwierdził. Agregat 350 kW. Proszę o dokumenty. Sprawdził. OK. Nikomu do głowy nie przyszło rozbierać i sprawdzać detalicznie.
STANCA
Rozumiem ,że wszystko jeszcze jest w fazie projektu więc może wybrać inne urządzenia mniej tajne innej firmy? No cyba ,że ci z ZE chcą aby to było na przekaźnikach zrobione jak za ich dawnych czasów?
Nie, wlasnie wszystko pracuje, zdarzaja sie przerwy w dostawie energi a agregat stoi i czeka na OK energetyki.
W wielu sprawach ludzie z energetyki nie są kompetentni. Nie uczą się, nie mają katalogów, nie znają nowości. Mają tylko jakieś swoje stare wytyczne. Nie wszyscy jednak, bo dla wielu dostarczam materiały, które chętnie biorą, ale ci młodzi.
Kto im pozwoli rozbierać urządzenia by zrobić sekcje zwłok?
STANCA
Witam.
Ja myślę ,że nie chodzi im o sekcję zwłok a może o jakąś dokumentację sterownika.
Chyba problem zalatwiony bo Schneider wykombinowal jakies schematy, z ktorych wynika, ze blokada elektryczna jest realizowana na stykach wewnetrznych wylacznikow NS 250 ale ostatnie slowo niestety nalezy do energetyki. Takie mamy czasy.
Dziekuje, za wypowiedzi
Witam
Czy dobrze rozumię - jedynym zabezpieczeniem zadziałania dwóch styczników jest blokada na stykach? To chyba nieporozumienie?
pozdr.
Witam,
zle Pan rozumie,wlasnie ta blokada nie byla widoczna “golym okiem” dlatego energetyka wymagala dowodu w postaci schematu
Witam
Moim zdaniem w układzie automatki SZR szczególnie w układzie sieć-agregat bezwzględnie należy stosować wzajemne blokady elektryczne i mechaniczne styczników przed załączeniem źródeł do pracy równoległej,
i zapewne o to chodziło ZE. Stosowanie tylko blokady elektrycznej prędzej czy później doprowadzi do katastrofy, dwa styczniki są dużo tańsze niż ich odpowiednika z blokadą mechaniczną ale czy należy narażać ludzkie życie.
Warto zapoznać się z normą PN-IEC 60364-5-551:2003
pozdr.
Problem bylo udowodnienie, ze istnieje blokada elektr. Blokada mechaniczna jest zabudowana i o tym nie bylo mowy.
Witam za sterowanie i blokady odpowiada norma PN-EN 60947-6-1 i mówi o tym pkt. 7.2.1.1
pozdrawiam
Witam,
Podejrzewam, że chodzi o ZEWT S.A. Trzeba przerysować uklad od początku i widocznie zaznaczyć “wirtualny” styk OF od wyłacznika
Pozdrawiam
Dokładnie czytając katalog układów SZR z elektryczną blokadą IVE produkowanych przez Merlin-Gerin dowiemy się że:
mimo blokady IVE mamy również stosować blokady mechaniczne na wypadek uszkodzenia tej blokady.
Moje pytanie brzmi: kto w disiejszych czasach produkuje blokadę, która po uszkodzeniu nie jest blokadą i tworzy realne niebezpieczeństwo dla zdrowia i życia ludzi (po uszkodzeniu blokada ma co najwyżej nie załączyć i blokować).
W związku z powyższym w pełni popieram energetykę jak również uważam stosowanie blokady która nie spełnia standardów blokady za bezsensowne.
Witam
Czyli dodatkowe zabezpieczenie na wypadek awarii blokady IVE.
Jak hamulce w aucie się psują to nie działają i występuje zagrożenie życia
a jednak są w autach instalowane.
Pozdrawiam
Wzajemne blokady stykowe między wyłącznikami lub stycznikami stosowane już od dawna nie mogą się zepsuć w sposób umożliwiający niedopuszczalne załączenie ( przynajmniej ja nie słyszałem o takim przypadku), po zepsuciu wyłącznik się nie załączy i blokuje. Na końcu w katalogu są schematy z zasadą działania takich blokad. Czy musimy stosować mniej bezpieczne rozwiązania bo są wymyślone przez Merlin-Gerin a olać bezpieczeństwo. Czy skoro Merlin-Gerin w swoim katalogu pisze że mają być blokady mechaniczne prócz blokady IVE to każdy fan tej blokady zgodnie z dokumentacją powinien je zamontować i wtedy problem nie istnieje.
Na wypadek wypadek uszkodzenia blokady IVE mamy blokady mechaniczne lub stykowe i jest bardzo bezpieczny dla życia układ.
PS
Hamulce w samochodach są tak konstruowane że przestają działać nagle i we wszystkich kołach, nawet jak pompa walnie to już w maluchu miała dwa stopnie i nigdy nagle cały płyn nie wyleciał co umożliwiało wolniejsze wyhamowanie pojazdu a poza tym mieliśmy hamulec ręczny awaryjny co jest odpowiednikiem blokad mechanicznych i stykowych. Jak ktoś nie wierzy że tak działają hamulce samochodowe to proszę skonsultować się z mechanikiem.