Spawarka Magnum - czy instalacja wytrzyma?

Witam mam pytanie a z racji totalnego braku wiedzy na temat elektryki ,wolę doradzić się znawców tematu. Mam zamiar kupić spawarkę magnum power vip 5000 synergia. Dokładnie to będę jej używał na działce tyle tylko że nie mam pojęcia czy instalacja tam to wytrzyma. Mianowicie na liczniku mam założone C10 ,dalej w ziemi idzie około 30 m kabla 3x2.5 .Następnie w altance mam zabezpieczenie b16 i b10 i kable 3x1.5. oczywiście instalacja jest kilku letnia więc prawie nowa. Jak myślicie wytrzyma to czy trzeba coś zmienic a jak tak to co ? W załączniku dorzucę zdjęcie esow i instalacji.

Przecież w instrukcji tej spawarki masz napisane, że “wymagane zabezpieczenie 20A klasa C/D” więc działanie jej na Twojej instalacji będzie bardzo losowe i każdorazowo zależne od kilku czynników, co nie oznacza, że nie niemożliwe.
Samej instalacji i jej wykonania nie skomentuję, bo po co sobie psuć humor :wink:.

W wielu instrukcjach jest wiele napisane a ma się to nijak do rzeczywistości dlatego pytam was. A co do instalacji ,nie ja ją robiłem ,nie miałem na to wpływu bo takie coś kupiłem. Pytanie co tam jest źle i dlaczego ? Teoretycznie wszystko działa i było dużo podłączeone na raz i działało bez zarzutu,ale tak jak mówiłem nie znam się na tym.

Jeśli chodzi o te spawarki ale nie tylko, to producent wie co podaje.
Dla zobrazowania, Bester 210D-ST w instrukcji ma podane zabezpieczenie 16A. Na 1.5mm2 i 10A, bez względu B/C, pracuje bardzo wybiórczo i bardzo często wybija, na B13 trochę lepiej, dopiero położenie u klienta 2.5mm2 i zabezpieczenie C16, rozwiązało całkowicie problem, a takich przypadków przerobiłem całe mnóstwo.
Aby w miarę bezproblemowo używać spawarki z tytułu, to jeśli warunki/pomiary pozwolą, to na przedlicznikowym musiałby być np. C20A/topik 20A gG i wtedy w domu, wyprowadzony osobny obwód 2.5mm2 i zabezpieczony C16.
Oczywiście, ta pseudo rozdzielnica z pseudo RCBO musiałaby być przerobiona.
Na małych prądach i krótkich spawach może nawet działać na tym co masz teraz i nawet często czy w ogóle nie wyzwalając zabezpieczeń.
A tak poza tematem, to wiele domów spaliło się od instalacji elektrycznej mimo, że właściciele twierdzili, że wszystko działało.