Skrót RCD w mierniku MRP-1

Drodzy koledzy pomiarowcy

Mam problem z instrukcja obsługi miernika MRP-1,w związku z tym prosze o wyjaśnienie skrotu ,ktory pojawia sie podczas badania wyłącznika roznicowo prądowego. Napis na wyświetlaczu to “RCD”

Witam

Napis na wyświetlaczu to “RCD”

RCD to skrót od pierwsztch liter Residual Current Device (RCD) czyli wyłącznik ochronny różnicowoprądowy

Kolego Melon, prosze o wyjasnienie napisu "rcd "który pojawia sie podczas pomiaru różnicówki na wyswietlaczu miernika

przepraszam że odpowiem sobie sam , napis “rcd” ,który pojawia sie podczas pomiaru ,oznacza brak wyzwolenia wyłacznika róznicowo prądowego podczs pomiaru czasu lub prądu zadziałania ( znalazlem instrukcje w necie) Teraz dopiero mam problem
1.Miernik podczas pomiaru pradu różnicowego wyzwala wyłącznik ale na wyswietlaczy brak jakiejkolwiek wartości tylko jest napis"rcd"

Pozdrawiam

Witam

Teraz dopiero mam problem

Jaki tam znowu problem, miernik sygnalizuje w ten sposób, że wyłącznik RCD wyzwolił. Jeżeli nie ma tego napisu to wyłącznik jest w stanie załączonym.

Czegos tu nie rozumiem ,jeżeli wyłacznik wyzwolił , bo tak wlasnie sie dzieje , zawsze odczutuje warośc prądu roznicowego , a w tym przypadku brak warości tylko pojawia sie napis “rcd”.Z twojego ostatniego postu wnioskuje że jeżeli wyłącznik wyzwolił to powinienem odczytać wynik pomiaru a tu nic .Wykonywałem pomiar następnej róznicówki i było wszysko ok ,miernik wyzwalał wyłącznik i odczytałem wszyskie wartości ., gdy powrociłem do tej roznicówki z felernym wynikiem ,miernik wyzwala roznicówke ale brak wyniku pomiarow

PS

1. ferelny pomiar różnicówka selektywna" MOELLER" 300mA
  2. drugi pomiar różnicówka zwykła " MOELLER" 30 mA

nastawy miernika były napewno ok

Pozdrawiam

Witam

nastawy miernika były napewno ok

Czy aby na pewno, czy przestawił kolega miernik przy RCD selektywnym. Jeżeli nastawy są prwidłowe to proszę spróbować mierzyć w drugim półokresie. Ale nie wiem czy w przestarzałym MRP-1 jest taka opcja.
Najlepiej skontaktować się z firmą SONEL, chętnie udzielają rad technicznych.

Dzięki za pomoc , rzeczywiście w moim przestarzałym mierniku jest taki guzik, którego nigdy nie włączałem, będę na tej budowie w przyszłym tygodniu,to włączę inne nastawy np. dla Fi selektywnej

Dzięki. Pozdrawiam