Wersja finalna prosze o uwagi
Jeżeli WLZ 10 mm2 to i 10 mm2 min do ETIMAT a za nim może być 6mm2, tylko że jak wcześniej wspomniałem tutaj WLZ to 16 mm2 min dla 63A gG.
Kolejna sprawa to wspólna różnicówka dla oświetlenia i gniazd. FR też 303 a nie 304.
Zarzadca twierdzi ze 10mm2 (stary drut miedziany w izol. igielitowej)… pomierze jeszcze dzisiaj
Ja już się pogubiłem co to ma być w końcu. Schemat jednokreskowy dla ZE czy też projekt instalacji? Bo jak rysujecie takie rozbudowane schematy jednokreskowe no to się trochę dziwię.
przy przechodzeniu z 1 fazy na 3 ZE zazyczyl sobie bilansu mocy, typow zabezpieczen, granicy stron itd… nie wystarczylo im proste 3x20A i oznaczenia przewodów, wiec zamiast rysowanego na kolanie dostana takiego wypasa
co ciekawe umowe przyslali podpisana nie zatwierdzajac schematu…
Niepojęte to jest dla mnie co może ZE obchodzić instalacja odbiorcza, typy zabezpieczeń itp. Na szczęście u mnie ZE jest normalne i tak nie wydziwiają. Bilans mocy
Po co im to?
Tylko że jak to blok to RE może mieć na myśli cały budynek i bilans mocy dla budynku ze schematem jednokreskowym (zab. złącza), a nie mieszkanie, także trzeba było wcześniej to wyjaśnić.
Może od razu bilans mocy całego osiedla będą chcieli dostać ![]()
Odrzucone bilans mocy dla budynku i schemat od ZK (granica stron) potrzebny… etimat t niedobry, ko-3 20/25 dobre ![]()
Szanowni koledzy, w PGE Dystrybucja Oddział Warszawa już od dawna nie są wymagane żadne schematy, charakterystyka energetyczna odeszła do historii a nadmiarówki ograniczające pobór mocy instaluje ZE.
Pozdrawiam
Wojtek
![]()
metr też jest jednostką podstawową a prędkość samochodu podajemy w km/h- kwestia umowna- nie błąd.