Schemat jednokreskowy dla ZE.

Wersja finalna prosze o uwagi

Jeżeli WLZ 10 mm2 to i 10 mm2 min do ETIMAT a za nim może być 6mm2, tylko że jak wcześniej wspomniałem tutaj WLZ to 16 mm2 min dla 63A gG.
Kolejna sprawa to wspólna różnicówka dla oświetlenia i gniazd. FR też 303 a nie 304.

Zarzadca twierdzi ze 10mm2 (stary drut miedziany w izol. igielitowej)… pomierze jeszcze dzisiaj

Ja już się pogubiłem co to ma być w końcu. Schemat jednokreskowy dla ZE czy też projekt instalacji? Bo jak rysujecie takie rozbudowane schematy jednokreskowe no to się trochę dziwię.

przy przechodzeniu z 1 fazy na 3 ZE zazyczyl sobie bilansu mocy, typow zabezpieczen, granicy stron itd… nie wystarczylo im proste 3x20A i oznaczenia przewodów, wiec zamiast rysowanego na kolanie dostana takiego wypasa :wink: co ciekawe umowe przyslali podpisana nie zatwierdzajac schematu…

Niepojęte to jest dla mnie co może ZE obchodzić instalacja odbiorcza, typy zabezpieczeń itp. Na szczęście u mnie ZE jest normalne i tak nie wydziwiają. Bilans mocy :laughing: Po co im to?

Tylko że jak to blok to RE może mieć na myśli cały budynek i bilans mocy dla budynku ze schematem jednokreskowym (zab. złącza), a nie mieszkanie, także trzeba było wcześniej to wyjaśnić.

Może od razu bilans mocy całego osiedla będą chcieli dostać :smiley:

Odrzucone bilans mocy dla budynku i schemat od ZK (granica stron) potrzebny… etimat t niedobry, ko-3 20/25 dobre :wink:

Szanowni koledzy, w PGE Dystrybucja Oddział Warszawa już od dawna nie są wymagane żadne schematy, charakterystyka energetyczna odeszła do historii a nadmiarówki ograniczające pobór mocy instaluje ZE.
Pozdrawiam
Wojtek :smiley: :smiley: :smiley:

metr też jest jednostką podstawową a prędkość samochodu podajemy w km/h- kwestia umowna- nie błąd.