Rodzaje pracy silników

Witam
Bardzo pilnie poszukuję wszelkich informacji na temat rodzaju pracy silników. Osoby chcące udzilić mi informacji proszę o kontakt.
Pozdrawiam Paweł

Szczególnie interesuje mnie praca silników od S4 do S9.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam Paweł

Nie wiem czy konkretniw o to chodzi, ale… (na podstawie PN-88/E-06701)

S1- Praca z obciążeniem stałym trwająca tak długo, aż zostanie osiągniety stan równowagi cieplnej (mówiżc któtko - aż silnik sie nagrzeje do swojej temperatyry ustalonej)

S2- Praca z obciążeniem stałym trwającym przez określony czas, któtszy niż potrzebny do osiągnięcia temperatury ustalonej (równowagi cieplnej) i po tej pracy następuje postój, aż do osiągnięcia temperatury pierwotnej.

S3- Praca okresowa przerywana - szereg identycznych okresów pracy, który obejmuje czas przcy przy obciążeniu saztępczym i czas postoju. Rozruch nie ma wpływu na nagrzewanie.

S6- Praca okresowa długotrwała z przerwami jałowymi - szereg identycznych okresów pracy, z których każdy obejmuje czas pracy przy obciążeniu stałym i czas przy biegu jałowym. Nie występuje czas rozruchu.

S4, S5, S7, S8 - niestety nie mam informacji na temat tych prac. Wiem tylko, że są to prace silników z dużą liczbą załączeń.