Pytanie o zabezpieczenie silnika

Witam Kolegów,

Na wstępie zaznaczam, że jestem początkującym elektrykiem z niewielkim doświadczeniem praktycznym. I mam pytanie - czy eska B25 dobrze zabezpieczy mi instalację w budynku gospodarczym, gdy zamontuję tam silnik 5,5 kW (z rozrusznikiem Y/D)? Czy radzicie wymienić wyłącznik na C? Pozostałe odbiorniki są niewielkiej mocy.

W tej chwili mam pewien problem z układem rozruchowym, bo w momencie przestawienia przełącznika na trójkąt w połowie przypadków wywala zabezpieczenie B25. Wina pewnie leży po stronie rozrusznika, który jest już dość wiekowy zamierzam go wymienić na nowy. Stąd też moje pytanie w związku z zastosowanym zabezpieczeniem, czy po wymianie rozrusznika mają prawo występować takie kiksy.

Pozdrawiam,
Maciej

Przy takim rozruchu C16 powinien wytrzymać. Także trzeba sprawdzić czy to silnik czy tak jak kolega wspomina przełącznik, a prędzej może obsługa przełącznika (za szybka).

" (z rozrusznikiem Y/D)?" - co to za cudo, bo mimo 36 laty bycia elektrykiem “przemysłowym”, nie spotkałem takiego rozrusznika?

Witam

Zabezpieczenia typu B nie najlepiej się nadają do silników. Czy można zastosować typ C odpowie Ci elektryk, który wykona pomiary w zakresie ochrony przeciwporażeniowej. Czasem C nie da się zastosować, bo może nie wyjść ochrona.

O zabezpieczeniu silnikowym też trzeba pamiętać.
Jednak zaproś elektryka z miernikami, który pomoże dobrać stosowne zabezpieczenie i przełącznik
STANCA

Układ do rozruchu silnika - przełącznik gwiazda-trójkąt. Oznaczenie z literatury. No comment :laughing:

Kolego STANCA, przyznam się, że tego nie brałem pod uwagę. Dziękuję za podpowiedź.

Pozdrawiam

Każdy mówi o zabezpieczeniu a przecież autor sam twierdzi że:

Na wstępie zaznaczam, że jestem początkującym elektrykiem z niewielkim doświadczeniem

I należy zaznaczyć że zabezpieczenie w pierwszej kolejności ma chronić przewód zasilający a w drugiej odbiornik, nie inaczej.

Nie zgodzę się - w pierwszej kolejności ma chronić życie (bezpieczeństwo przed porażeniem i pożarem, o ile w taki sposób realizowana jest ochrona) a w drugiej ma chronić najbardziej wymagający pod względem ekonomicznym element instalacji. Niekoniecznie będzie to przewód.

Pozdrawiam
Marek

chyba nie ta kolejność!

i przy tym pozostańmy

z innego tematu;

tu się zgadzam

Właściwa kolejność; to ludzi, zwierząt i mienia!

wyszukał
STANCA

Autor tematu pyta o zabezpiecznie silnika: zwarciowe, przeciążeniowe i zanikowe.
A istnieje jeszcze wyłącznik ochronny różnicowoprądowy, w który to należy wyposażyć obwody zakończone gniazdem wtyczkowym.
I tu ochronę przeciwporażeniową zapewnia RCD a ochronę silnika i przewodów zapewnia zabezpieczenie nadmiarowo-prądowe. Być może autor tematu tego jeszcze nie wie i należy go o tym poinstruować.
RCD + połączenia wyrównawcze = ochrona przeciwporażeniowa.

Nadmiernie przeciążony przewód elektryczny stwarza zarówno zagrożenie pożarowe jak i porażeniowe.
I to jest właściwa kolejność i zasadność stosowania zgodnie z przeznaczeniem.

Nigdy i nigdzie, no - tutaj, nie spotkałem się z nazwaniem układu rozruchowego O-Y-D rozrusznikiem. I nie będę tak nazywał.
AWK

Kolego melon - autor tematu wie, co to jest wyłącznik różnicowo-prądowy, jak działa i kiedy można/należy go stosować, ale nie ma zamiaru pchać się koszty (sieć w układzie TN-C, więc RCD zaliczamy jako ochronę dodatkową). Nie chciało mi się pisać wypracowania o tym pomieszczeniu gospodarczym i przeznaczeniem silnika, zapytałem się tylko o to, jak w praktyce ma się B do takich silników, bo może akurat ktoś to kiedyś przetestował. Zależy mi tylko na tym, by w razie zwarcia w sieci silnik się nie zjarał:)

Napisałem, że jestem początkującym elektrykiem (a nie, że jestem matołem, chociaż czasem zdarza mi się o pewnych sprawach zapominać - brak nawyków :sunglasses: ), ponieważ doświadczenie praktyczne mam niewielkie, jednak, z uwagi na parę latek odpowiednich studiów, teorii nieco już łyknąłem.

Jeszcze raz dziękuję STANCY za pomoc. Temat przeszedł na off-topikowe filozofowanie, więc nadaję się do zamknięcia.

Pozdrawiam

(sieć w układzie TN-C, więc RCD zaliczamy jako ochronę dodatkową).

RCD w TN-C, chyba jest taki temat na Forum, ale w KOSZU kolego.

zapytałem się tylko o to, jak w praktyce ma się B do takich silników, bo może akurat ktoś to kiedyś przetestował.

Od dawien dawna wiadomo że najlepszym zabezpieczeniem są wyłączniki silnikowe. Samo zabezpieczenie B za wiele nie daje w prawidłowej ochronie silnika.

Napisałem, że jestem początkującym elektrykiem (a nie, że jestem matołem,

Czy ja coś takiego napisałem albo stwierdziłem. Sam kolega o sobie wystawia ocenę, wypowiedziami.