Przejsciowka/bezpiecznik do urzadzen elektrycznych

Zakupilem przejsciowki w zwiazku z wyjazdem do Anglii, ktore zawieraja tez bezpieczniki (10A 250V). Z przejsciowkami jest wszystko w porzadku, natomiast zastanawiam sie czy wszystkie urzadzenia bede dzialaly w zwiazku z tym, ze takowe bezpieczniki sa wmontowane w przejsciowki.
Moja suszarka do wlosow ma np. 16A 230V.

Witam
Trudno z tego postu zorientować się o co chodzi? Co to są przejściówki? Proszę napisać jasniej a napewno znajdzie sie jakaś rada
Pozdrawiam
Jerzy

Przejsciowka pozwala, zeby polskie wtyki wchodzily do angielskiego gniazda.
Moje pytanie brzmi czy podlaczanie domowego sprzetu poprzez bezpiecznik 10A 250V pozwoli kazdemu takiemu sprzetu elektronicznemu dzialac poprawnie?

Witam
Twoja suszarka do włosów musiałaby mieć 3680 wat-oznaczenie to prawdopodobnie dotyczy wtyczki[taką moc i napięcie przenosi].
Jeśli kupiłeś przejściówkę w sklepie posiada ona odpowiednie atesty dopuszczajace ja do bezpiecznego użytkowania.
Twoja przejsciówka wytrzyma 2300 wat.
230Vx10A=2300WAT
Bezpiecznik nie posiada żadnych elementów ktore mogą wprowadzić zakłócenia w pracy urzadzeń elektronicznych-oprocz jego podstawowej funkcji ograniczenia pradu[przepalenia sie] i dalszych skutków braku napięcia
Pozdrawiam
Grzegorz

Dziekuje za odpowiedz.
Czy w zwiazku z tym, ze przejsciowki z bezpiecznikami jakie zakupilem maja moc 2300 wat moga sie pojawic problemy w dzialaniu urzadzen domowych, ktore maja na wtyczkach napisane wieksza moc wat niz 2300 lub tez takie ktore potrzebuja wieksza moc niz 2300 wat? Czy da sie ocenic jakiej mocy potrzebowalby np. komputer?

Komputer w najgorszym przypadku (mowa oczywiście o komputerze klasy PC) pociągnie około 350W. Zazwyczaj oscyluje się w okolicach 200W.
Pod przejściówkę zabezpieczoną 10A bezpiecznikiem ożna podłączyć w zasadzie każde urządzenie domowe, bo nawet pralki i kuchenki z piekarnikiem elektrycznym nie pobierają więcej jak omawiane 2300W

Nie ważne co jest napisane na wtyczce.
Liczą się tylko dane na tabliczce znamionowej.

ps. Przejściówka nie ma mocy.

Witam !
Bezpiecznik 10A dziala długo na prądzie 10A. To wcale nie znaczy,że przy padzie 10,5 A ulegnie przepaleniu. Chciałbym mieć taki bezpieczni k!Myślę, że spokojnie możesz eksploatować urzadzenia o prądzie 30% wiekszym.
Powyżej 10A pobiera tylko pralka automatyczna. Nawet grzejnik pobiera max 9A=2000W.
Problem jest natomiast inny. oprawa bezpiecznikowa i rodzaj bezpiecznika. 10A to duży prąd dla bezpiecznika rurkowego i oprawy na taki bezpiecznik. Bezpiecznik zabezpiecza przed zwarciem, nie jest pewne, czy oprawa na bezpiecznik rurkowy wytrzyma obciążenie ciągłe 10A. Może sie przegrzać. natomiast dorywczo, 5-15 minut wytrzyma.
CYRUS.