Proton+ Badania i Pomiary Elektryczne

Witam wszystkich serdecznie na Forum:) Mam zamiar kupić oprogramowanie do wystwaiania protokołów z pomiarów elektrycznych PROTON+ i chciałbym poznać opinie ludzi którzy już na tym programie pracowali. Mam wersje demo , ale jest ona mocno okrojona.. Będę bardzo wdzięczny za opinie i uwagi. Z poważaniem MirekN

WItam kolegę
Stałem się nie dawno posiadaczem tego programu,narazie ciężko,brak charakterystyk dla S301 i S303musiałem zrobić sobi sam , próba utworzenia aparatu zakończyła się fiaskiem,protokoły pomimo wszystko robi się fajnie ,mam wersję z rysunkiem niestety wiesza się i to dość często.Tyle uwag jak na dwa tygodnie użytkowania.
Pozdrawiam Grzgorz

Dzięki za informację;) Właśnie jeszcze się nie zdecydowałem co do zakupu którego oprogramowania. Proton+ ma strasznie ubogą bazę (prawie wszystko trzeba tworzyć samemu) ale ma program do kreślenia schematów i bardzo fajny interfejs użytkownika. Jest dosyć łatwy i prosty w obłudze (a to wielka zaleta dla użytkownika). Krystyn ma dosyć dobrą bazę danych tylko jest mało przejrzysty i sprawia wrażenie zawilego (a to bardzo przeszkadza w pracy) Poczekam jeszcze na więcej opinii, które zdecydują o moim wyborze..Pozdrowionko

Witaj

Ja używam programu Krystyna. Pobaw się dłużej wersją demo.Ja zaraz po zakupie programu też się lekko pogubiłem ponieważ chciałem opanować wszystko w parę chwil jednak teraz uważam ,że jest bajecznie prosty w obsłudze.Myślę ,że tak jak z każdym programem trzeba troszeczkę popracować aby coś o nim powiedzieć.Ważne sprawy na które zwróć uwagę : aktualizacja przez internet,dość bogata baza zabezpieczeń,współpraca z miernikami ( no nie wszystkimi).Ostatnio dawałem dokumentację do ZE i byli bardzo zainteresowani (pozytywnie) jakim programem to robiłem .Popracuj dłużej na demku a napewno się przekonasz.No nie twierdzę ,że Proton jest “inny” Również odpalałem demo ,ale o dziwo łatwiej pracuje mi się na Krystynie.Sam zadecyduj.

Pozdrawiam.

P.s. I znowu będzie ,że reklamuje:)

Witam Kolegę „MirekN” i wszystkich Kolegów na FORUM.
Kiedyś napisałem:

Kolega Jacek Gońka (admin) jest moim znajomym od wielu lat i działamy jako konkurencja w danym temacie, lecz nigdy nikt o nikim nie powie złego zdania.
Takie jest (niestety) prawo rynku.
Kolego „MirekN”, myślę że dużo się Kolega nie dowie na forum, gdyż to może się wiązać z propagandą, anty reklamą, wrogością użytkowników niektórych osób na forum itp.
Dziękuję Koledze „cezar100” za opinię o moim (naszym) programie lecz dla innych wielu osób program Kolegi Jacka (admina) może być lepszy.
Wybór należy do kupującego.

Witam serdecznie wszystkich na forum:)
Dziękuje za podpowiedzi i opinie i zdaję sobie sprawę, że na forum nie znajdę konkretnej odpowiedzi, który program jest lepszy i nawet nie o to mi chodzi. Bardziej zależy mi na opinii ludzi, którzy na tych programach pracują. Dużo czytałem na forum pozytywnych opinii o programie KRYSTYN ale prawie nic nie widziałem na temat programu PROTON+ . Wiem ,że jest to nowsze oprogramowanie i mniej znane ale myślę ,że są juz uzytkownicy PROTONA+ , którzy mają już wyrobione zdanie na temat tego oprogramowania i bardzo chętnie przeczytam wszystkie opinie i rady..Wsztystkim Forumowiczom życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt..Z powazaniem MirekN

Program Proton+ jest duzo gorszy od programu Krystyn

Witam kolego Anziel i kolegów na forum :slight_smile:
Może więcej konkretów dlaczego Proton+ jest gorszy?? Dlatego ,że ma mnieszą bazę??? Bazę można stworzyć i wcale nie gorszą niż w Krystynie. Jeżeli masz coś konkretnego dlaczego Krystyn jest lepszy to czekam na uwagi. Z poważaniem MIrekN

Witam,
Proton+ to program prosty w obsłudze i przyjazny dla użytkownika. Takie jest złożenie dla programu i potwierdzają to opinie naszych Klientów.

Stałem się nie dawno posiadaczem tego programu,narazie ciężko,brak charakterystyk dla S301 i S303musiałem zrobić sobi sam

Potwierdzam brak charakterystyk dla tych zabezpieczeń w wersji zakupionej przez kolegę MirekN. Jak widać dodanie nie sprawiło większego problemu co moim zdaniem jest najważniejsze.

mam wersję z rysunkiem niestety wiesza się i to dość często

Wersja z rysunkami wbudowanymi w program posiada pewien feler co objawia się błędem, zwłaszcza w windows 98. Zdecydowaliśmy “wyciągnąć” ten moduł i utworzyć oddzielną aplikację o nazwie Proton+ Szkice Elektryczne. Teraz przygotowujemy nową wersję, która pojawi się w styczniu 2006.

Witam kolegów.
Mówiąc że mam wersię z rysunkiem miałem na myśli sprzedaż promocyjną Proton i szkice.Na dzień dzisieszy jest już nieźle , myślałem po początku że będzie gorzej, ale trening czyni mistrza teraz działa jak bajka.A co do programu konkurencjPomiary kupiłem książkę z płytą demonstracyjną niestety niemogłem się dostosować do tego programu i zarzuciłem próby po powrocie płyta z programem obraziła się na mnie i niemogłem kożystać z programu .
Pozdrawiam Grzesiek

Witam.
Jestem użytkownikiem PROTONA, i muszę powiedzieć, że sam program jest napisany przyzwoicie.
Jest, po nabraniu wprawy, prosty w obsłudze a protokoły tez wyglądają nieźle.
Jednak brakuje w nim, oprócz wcześniej wymienionych charakterystyk kilku protokołów ( np. badanie stanu technicznego rozdzielni , badanie silników ). Dlatego też napisałem program w Excelu który spełnia wszystkie moje oczekiwania. Działa jak normalne programy wykonując obliczenia korzysta z baz danych tworząc różne protokoły potrzebny w mojej pracy zawodowej.

Proponuję Ci jeszcze zapoznać się z programem Sonel PE 2 też można dostać demo i się pobawić. Prawda zaś jest taka że jak się przyzwyczaisz do jednego i go opanujesz to będziesz na nim działał i dostosujesz go do swych potrzeb i upodobań.Do mych rąk pierwszy dotarł zakupiony sonel razem z miernikiem i nie bardzo mogę bez kosztów to zmienić Ty gdy bawisz się wersjami bezpłatnymi to masz szanse wybrać tego co Ci będzie najbardziej leżał.
Pozdrawiam

Witam.
Pracuję w dużej firmie z branży energetycznej i nie ja wybieram narzędzia.
Zostałem wyposażony przez pracodawcę w określone narzędzia i na nich pracuję .
Natomiast fakt powrotu do Excela to jak sam piszesz kwestia przyzwyczajenia.

Witam serdecznie i pozdrawiamm wszystkich w Nowym Roku…
Po dokładnych analizach i przejżeniu kilku programów do protokołowania wyników z pomiarów elektrycznych wybrałem program Proton+
..Zdecydowało kilka ważnych aspektów takich jak: Sposób napisania programu , prostota, niska cena i program do robienia szkiców..Proton+ bije na głowę wszystkie programy pod względem struktury i możliwości użytkowe.. Braki które są w programie nie mają większego znaczenia , bo jest to do uzupełnienia.. Tak się składa ,że informatyka jest moim nowym zawodem i jest to opinia bardzo przemyślana i sprawdzona ..Z powazaniem MirekN