Poszukuję analizatora paramtów sieci w bardzo uproszczonej wersji.
Chodzi mi o możliwość rejestracji np za okres miesiąca poziomów napięć w rozdzielnii. (wszelkie drogie analizatory posiadające pomiar zawartośći THD i inne bajery odpadają, mnie interesuje wersja bardzo uproszczona )
Co pewien okres czasu przychodzę podpinam laptopa i czytam dane. Potem wiem kiedy nie było napięcia a w jakich godzinach było ona za niskie -o coś takiego mi chodzi.
Proszę obejrzeć wyniki pracy mojego rejestratora, wykresy pod adresem www.piorowicz.prv.pl , podstrony o sztucznej fazie i jakości en. elektrycznej. Z poważaniem
M.Piórowicz
Jedyne co widzę to KFS a nie typowy rejestrator ?
Wykresy obejrzałem ale w karcie katalogowej nie widzę wyjścia z którego można by pobrać dane do komputera ?
A jedynie wyjście przkaźnikowe a to mi nieodpowiada.
Ale może coś źle zrozumiałem ?
Witam. Na stronie są efekty działania rejestratora (wykresy), nie sam rejestrator, i wyraćnie to napisałem. O samym rejestratorze i jego możliwościach też wiele dowiedzieć się można czytając opisy wykresu. Badając zjawiska związane z pracą niepełnofazową silników, nie znalazłem w ofertach firm odpowiedniego urządzenia które mierzyłoby wartości kątów fazowych z dokładnością jak na wykresach i napięcia przy okazji. Byłem więc zmuszony do zaprojektowania i wykonania takiego rejestratora. Także urządzenie takie - jest, czyli jest też temat. Zainteresowanym przekażę bardziej szczegółowe informacje.
Z poważaniem
Mirosław Piórowicz.
Szanowny Panie Piórowicz temat mnie bardzo interesuje ale trochę słabo go Pan “sprzedaje” 
Proszę się postawić w miejscu zykłego elektryka szukającego w sieci urządzenia do rejstracji napięć w sieci 3x400V DC który widzi na stonie www “KFS” i gdzieś wykresy wątpię aby z takiej treści wpadł na pomysł, że może Pan produkuje rejestratory.
Na przyszłość proponuję założyć stronę www z wyraźnym tematem “Rejestrator napięc wsieciach 3 fazowych”
Podać schemat blokowy czyli jeden prostokąt zaciski wejściowe L1, L2, L3, N, PE oraz wyjście nap RS232
Sposób zasilania,
Podać co urządzenie mierzy
Co z przepieciami
Podać ile kosztuje urządzenie i program ( jak będę znał sposób transmisji to moze sklecę go sam )
Do tego można dodać fotkę dla okrasy.
A być może znajdą się chętni na zakup Pana urządzeń.
Obecie czekam “bardziej szegółowe informacje” od Pana bo temat bardzo mnie interesuje.
Ja po błądzeniu w sieci znalazłem coś takiego http://www.limatherm.com.pl/katalogp2/r/szczegoly/POWERWATCH.htm
Ale to mierzy tylko jedną fazę. jak kupię 3szt to cna będzie zbliżona do profesjonalnego rejestratora a możliwości smiesznia małe.
pozdrawiam
Zobacz:
ostatnio cena RENAP2 - 2 400 zł netto
Dla jasności. Rejestrator jest urządzeniem wykonanym dla mnie i przeze mnie gdyż na rynku nie ma urządzenia mierzącego kąty międzyfazowe z wymaganą u mnie dokładnością. Robi dokładnie to, czego od niego wymagam. Pan może mieć nieco inne potrzeby co do sposobu pracy i rejestrowanych parametrów. Program również ja robiłem, więc ew. zmiany nie są bardzo kłopotliwe. W obecnej postaci urządzenie obsługiwane jest z komputera przez RS (Hyper terminal). Są to polecenia kasowania pamięci, ustawienie częstotl. zapisów, polecenie przepisania zawartości pamięci na RS. Odebrany plik można bez trudu wczytać np. w Excela i otrzymać wykresy jak na mojej stronie. Jest też wyświetlacz (2x16 LCD) gdzie w górnej lonii są napięcia, a w dolnej kąty międzyfazowe.
Do sprzedaży mam przygotowane zabezpieczenie silników, kontroler faz KF3-S. Dokumenty z nim związane są na stronie “pliki”. Rejestrator nie jest przygotowany w tym stopniu, nie ma znaku “B”, dopieszczonej obudowy, koloroweg opudełeczka i idealnego (bezbłędnego) oprogramowania. Za to w cenie ok. 600zł. (bez znacznych modyfikacji programu i układu) zmieściłbym się chyba. Nie jest to więc typowa oferta handlowa, a chęć pomocy + kryptoreklama KF3-S.
Proszę o konkretniejsze pytania, będę odpowiadał.