Prostowanie drutu stalowego do zwodów inst. odgromowej

Uchwyty naciągowe załatwią temat na ścianach, ale na kalenicy np. przy dachówce to naciągów nie widziałem. (może tukej sie tak nie robi:) )

Na targach Energetab w Bielsku widziałem prościarkę z Elko-Bis. Był pokaz prostowania drutu, robiło wrażenie- prostowały również kobiety.

Na ich stronie jest szczegółowy opis prościarki i filmik instruktażowy- może się komuś przydać.

Witam,
Nie chcę zajkładać nowego wątku to zapytam tutaj. Pierwszy raz robię instalacje odgromową na dachu dwuspadowym. Pokrycie to blachodachówka.Wiem jakie dać uchwyty do gąsiorów i inne ale nie wiem jakie w tym miejscu:
na jakie uchwyty przymocować drut na krawędzi dachu. To znaczy w wzdłuż rynny w poziomie. I jak to zrobić, przykręcając na blachowkręty do dachu , czy może mają jakieś zamki te uchwyty?
BYł bym wdzięczny za pomoc bo muszę zamówić w hurtowni i nie wiem jakie a nie chcę by zalegały później w piwnicy.

Witam
Najprostszym wyjściem z sytuacji jest zrobienie zdjęć.W każdej hurtowni będą wiedzieć co potrzebujesz po ich przejrzeniu- również doradzą.Materiał pobierz na tzw.wz.We Wrocławiu nie jest to problem nawet dla prywatnego inwestora.Odwiedź kilka hurtowni zanim się zdecydujesz na zakup materiału.Z mojego doświadczenia wynika, że poza Wrocławiem ceny są “przyjazne”.Osobiście tego typu asortyment kupuję w odległości ca.100km. od Wrocławia.Opłaca się nawet tankowanie auta.