Prośba o TCad - a

Witam
Potrzebuje programu TCad do pracy dyplomowej. Gdyby ktos mial mozliwosc udostepnienia bylbym bardzo wdzieczny. Uzytek wylacznie prywatny.
Pozdrawiam i z gory dziekuje.

Nie sądzę, by ktoś pożyczył Ci legalną wersję programu, choćby dlatego, że można w ten sposób samemu stracić licencję.
Wpisz w Google „Turbo Cad download” i już. Ściągnij wersję 30-o dniową. Nie wiem tego na pewno, ale chyba jest darmowa wersja „Lite”.
Jeżeli nie zdążysz przez 30 dni to ponownie zainstaluj program, ale prawdopodobnie nie obejdzie się bez formatowania dysku i ponownej instalacji windowsa. Wiem tylko teoretycznie, że można zrobić wcześniej kopię widowsa i później go przywrócić, ale ja nie jestem tu specjalistą i nie podpowiem jak to zrobić.

Witam
Ale mi nie chodzi o Turbo Cada tylko TCada - program do symulacji układów przekształtnikowych. A kokretnie musze zrobic symulacje silnika klatkowego i zbadac jaki wpływ na moment mechaniczny ma regulacja prędkości obrotowej poprzez zmiane czestotliwosci.
Pzdr

Witam
W sumie to nieznam tego programu ale pamietam ze na 4 roku na mojej polibudzie robilo sie takie rzeczy na przedmiocie chyba modelowanie cad/cae ukl elektromaszynowych i robilo sie to wszystko w matlabie i ladnie wychodzilo ale ale sam program w matlabie byl dośc trudny do zrozumienia

Nieprawda. Licencję nabyłeś i to, że zajmujesz się dystrybucją nielegalnego oprogramowania nijak nie może cię jej pozbawić

Sorry. Źle zrozumiałem. Faktycznie na stronie http://www.tcad.com.pl/ są wszystkie informacje.
Moim zdaniem szkoła powinna wykupić licencję, a nie iść na łatwiznę. Duś promotora by zakupił najtańszą wersję. Żeby napisać program też trzeba włożyć w to ogromny wysiłek. Wiem bo sam pisałem na obronę program symulujący działanie regulatora PID (proporcjonalno-różniczkująco-całkujący). Regulator sterował (przez stycznik) pracą grzałek elektr. w mieszalniku z cieczą. Obrazem wyjściowym była temperatura cieczy w funkcji czasu. Doskonale było widać co dzieje się, gdy zmienimy nastawy regulatora, no ale nie o tym miałem pisać. Nad samym tylko programem siedziałem parę miesięcy i dlatego myślę, że szkoła dla celów dydaktycznych powinna zakupić chociaż najtańszą wersję programu.