Cześć.
Chciałbym zapytać, jaki program w pełni współpracuje z urządzeniem Macrotest G3 w zakresie generowania protokołów. Zależy mi na uzyskaniu informacji dotyczącej oprogramowania, które pozwoli na efektywne wykorzystanie tego urządzenia oraz na wygodne zarządzanie danymi.
Pragnę również wspomnieć, że program TopView, rekomendowany przez HT Italia, jest dla mnie zbyt prymitywny i nie spełnia moich oczekiwań. Niestety, oprogramowanie Proton Plus również nie działa z plikami generowanymi przez Macrotest G3, co znacząco ogranicza jego użyteczność. Klepanie danych ręcznie w Excelu jest bardzo czasochłonne i nieefektywne.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje oraz rekomendacje dotyczące kompatybilnych programów.
Dzień dobry,
Program PROTON+ w najnowszej wersji potrafi wczytać dane zapisane w mierniku Macrotest G3. Zachowywana jest również struktura danych z możliwością wykorzystania nazwy ostatniego poziomu jako nazwa obowdu.
Komunikacja odbywa się w formie pośredniej. Program Topview odczytuje dane i zapisuje w formacie plików .zst i waśnie te pliki można wczytywać do programu PROTON.
Link do najnowszej wersji podeśle na priv.
Pozdrawiam,
Jacek
Mam podobne doświadczenia z Macrotest G3 i doskonale rozumiem frustrację związaną z ograniczeniami TopView – jego funkcjonalność rzeczywiście jest dość podstawowa. Również testowałem Proton Plus i, niestety, potwierdzam: nie współpracuje on z plikami z G3, co czyni go bezużytecznym w tym przypadku.
Na ten moment brakuje solidnego, nowoczesnego programu, który w pełni wspiera Macrotest G3, szczególnie jeśli chodzi o automatyczne generowanie protokołów z plików CSV/HTI z urządzenia.
Sam nadal szukam lepszego rozwiązania – jeśli ktoś trafił na sensowny program z integracją z G3, też chętnie się dowiem.
Witam,
[quote=Wilkolak post_id=165518 time=1747571381 user_id=41235]Również testowałem Proton Plus i, niestety, potwierdzam: nie współpracuje on z plikami z G3, co czyni go bezużytecznym w tym przypadku.[/quote]
Proszę podesłać przykładowy plik (.zst), którego nie udało się zaimportować do programu PROTON+. Wsparcie dla tych plików nie jest “oficjalne” ale pracujemy nad tym i dane z tego miernika (mam na myśli pliki pobrane z miernika w formacie .zst) można wczytać do programu.
Pozdrawiam,
Jacek