Potrzebny miernik tablicowy

Witam kolegów. wiem, że to forum dyskusyjne a nie portal ogłoszeniowy, ale to chyba ostatnia deska ratunku. Szukam miernika tablicowego z ustrojem magnetoelektrycznym, ale do pracy poziomej w obudowie 95x95mm. Może ktoś ma jeszcze taki w swoich zbiorach - chętnie odkupię. Wszystkie dostępne na rynku przystosowane są do montażu pionowego. Oczywiście mógłbym go zastąpić nowym miernikiem panelowym LCD, ale wymagałoby to ponownego dostrojenia układu i zmiany wizualnej urządzenia - czego chciałbym uniknąć.

Ale jaki ?

Mierzone parametry dostosuje odpowiednim układem, podziałkę też można przeskalować, chodzi o ustrój magnetoelektryczny, a one wszystkie lub prawie wszystkie miały takie same parametry - o ile dobrze pamiętam 50mV to pełny wychył, gdyby był inny to nie ma problemu go dostroić posobnikiem czy bocznikiem. Ten , który potrzebuje mierzy prąd w mA i zasilany jest ze specjalnego układu.

Zobaczę jutro w pracy , tam walają się starocie po wymianie.

Bardzo dziękuję, będę wdzięczny. Jak kol. widzi nie zależy mi na jakości obudowy, tarczy (bo mogę wykorzystać stare) - chodzi mi tylko o sprawny ustrój pomiarowy.

Na razie poszukałem u siebie i znalazłem to bo większość jakie były to duże 140x140 , ten ma 95x 85 nie wiem czy odpowiada bo ma zero w środku . Parę zdjęć jego , jeszcze zajrzę u znajomego magazyniera .Zdjęcia z telefonu więc jakość …

Wielkie dzięki Kol. Simcode za chęci - niestety ten się nie nada - obudowa to nie problem, ale 0 w środku może znacznie ograniczyć pole odczytu. Miernik ma wskazywać prąd upływu, do tego cały aparat musi być okresowo wzorcowany dlatego ważna jest jak najwyższa zgodność z oryginałem. Ponadto ustrój który Kol. ma w mierniku jest do pracy w pionie; u mnie to praca pozioma w pulpicie, co też jest istotne.
Znalazłem nowe, całkiem pasujące moim oczekiwaniom, ale wszystko wyprodukowane do pracy pionowej, co je dyskwalifikuje:

Jeszcze raz bardzo dziękuje.