Poradnik projektanta elektryka - Julian Wiatr

Dzień dobry,

Zastanawiam się nad kupnem książki “Poradnik projektanta elektryka”, wydanie VI. Czy posiadają Państwo tę pozycję i mogą polecić jako pomoc dla osoby, która jest nowa w zawodzie?

Wypróbuj stare wydanie przez zakupem w księgarni u Chomika.

Mam dostęp do wydaniaII, jednak widziałem po spisie treści, że wiele się pozmieniało w najnowszym wydaniu.

W żadnym wypadku nie kupuj.

Na dole poniższej strony znajdziesz dlaczego: Książki dla elektryka - Kompleksowe Instalacje Elektryczne w Opolu

2 polubienia

Wyłączyłem się z forum ISE jakiś czas temu, ale w przypadku tego tematu muszę zareagować. Po prostu zapewne młody elektryk szuka literatury i trzeba mu pomóc bo otrzymał nieprawdziwą poradę. Otóż rzeczywiście 200-stu stronicowe I wyd. “Poradnika ..” było obarczone błędami słusznie skrytykowanymi. Ale to było ponad 20 lat temu. Od tego co kilka lat pojawiało się nowe wydanie rozszerzone, poprawione i uaktualnione. Teraz mamy 6 wydanie 2-tomowe liczące razem 1800 stron. Nie ma na rynku porównywalnej pozycji z zakresu projektowania inst. elektr. Obecne wydanie to praktycznie obszerne kompendium o elektroinstalacjach, które musi być w bibliotece każdego szanującego się elektryka parającego się instalacjami. Zatem autorze tematu bez wahania kup “Poradnik..” i korzystaj z zawartej w nim wiedzy. Na marginesie - dziwię się kol. Megavolta, że umieścił taki wpis aktualny w 2004 r a mamy już 2020 r.