Panowie GADULSCY!
Przeglądając poruszane na łamach forum tematy, zauważyłem, że nie wszystkim chcecie pomóc lub nie możecie tego zrobić. DLACZEGO !!!
Czy tylko umiecie dyskutować na poziomie teorii i przepisów? Czy jeżeli ktoś potrzebuje konkretnej pomocy, to już nie macie nic do powiedzenia? Np. “Ketjow” dał Wam precyzyjne zagadnienie z Jego praktyki. Czy nikogo to nie interesuje? Inne pytania (od 13-03-03 aż 4 ) również pozostają bez odpowiedzi. Czy takie podejście do sprawy wynika z faktu, że być może problemy poruszane były już kiedyś, czy z …? Myślę, że jeżeli siedzicie tyle czasu przy kompie, to macie w pamięci jakie problemy były omawiane. Odpowiedź typu ’ … proszę sprawdzić w historii na przełomie grudzień-styczeń ( lub ostatnie dwa m-ce) nie powinno sprawiać zbyt dużych kłopotów. A tymczasem zastanawiacie się co powinien ZE lub czy dyskutant marudzi czy nie i ciągniecie wątek do " usran… śmierci".
Za dużo macie wolnego czasu. Być może jest kilku z Was na emeryturze albo bezrobociu. Zastanówcie się czy nie powinniście sobie pogadać np. w dziale “Mam trochę czasu i nudzę się”.
Myślę, że forum tyczące spraw zawodowych powinno zawierać konkretne pytania i takież odpowiedzi. Pyt. " Czy wolno instalować gniazdko bez bolca w basenie kompielowym? Odp. 1. Nie! 2. Mówi o tym norma PE … . I to wszystko!!! A nie - czy to basen w ogródku czy na polanie w lesie? itd. itp. Wiele ludzi by częściej zaglądało na forum, bo wiedzieliby, że mogą liczyć na konkretną odpowiedź w konkretnej sprawie.
Na moją skrzynkę przychodzą tematy z forum. I co? 80% wywalam do kosza!!! Dlaczego? Bo zawierają nic nie warte informacje.
Może takie podejście do sprawy " … zwiększy jakość dyskusji".
CIEKAWY ( czy to również pozostanie bez reakcji ? )