Witam szanownych pomiarowców.
Jak w temacie od wielu lat wszyscy twórcy licencyjnych programów deklarują rozszerzenie ich programów o pomiary urządzeń dzwigowych i co i nic !!! ; dlatego mam prośbę jeśli ktoś ma jakiś prosty protokół lub coś w zmodyfikowanym exelu lub inny który pozwala na wydrukowanie protokołu proszę o podzielenie się z kolegami. Nie musi to być program ale jakiś szablonik wiadomo , że dane wklepiemy ręcznie.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji J.M.
Witam.
A jak sobie Kolega wyobraża protokół z badania urządzenia dźwigowego,
na które składają się takie elementy jak silnik/i, stycznik/i, przekaźnik/i czy łącznik/i ?
Jutro postaram się wrzucić skany z jakiegoś prot.
Pozdrawiam J.M.
Witam
W książce : Badania i pomiary elektroenergetyczne dla praktyków. Władysław Orlik
na stronie 290 jest protokół z badań dźwigu.
Polecam się zapoznać z tym protokołem
Pozdrawiam
Witam
Niestety zeskanowany wzór jest zbyt duży ma >100kb i nie da się zamieścić jako załącznik jak go zmniejszam to jest niewyrazny, ten z książki Orlika od biedy ujdzie . Chodziło mi o to czy ktoś ma może już na podstawie np. takiego wzoru protokołu opracowany szablonik i zamieści go na stronie żeby można go było skopiować i podstawiać swoje dane i drukować protokoły . Ale takie rzeczy chyba tylko w Erze … Pozdrawiam i zachęcam do publikacji. J.M.