To już pierwszy błąd, ponieważ minimalny, wymagany przekrój tych przewodów powinien wynosić 10mm2. To minimalny wymagany przekrój przewodu PEN.
Co to za obwody?, co zasilają? To również jest błąd, chyba, że są to obwody, które muszą być zasilane po wyłączeniu wył. gł. (np obwody urządzeń przeciwpożarowych). Przekrój, o którym piszesz, to też oczywisty błąd. Przewody muszą być dobrane do poprzedzającego zabezpieczenia.
Zabezpieczenia należy dobrać zgodnie z tabelą obciążalności z uwzględnieniem sposobu ich ułożenia (tabela w normie i ogólnie dostępna w internecie)
Nie licząc pomieszczeń typu kuchnia i łazienka, gdzie zawsze obowiązywał styk PE w gniazdach, to w pozostałych pomieszczeniach możemy mieć tzw. “stan zastany” z lat budowy i obowiązujących wtedy przepisów (o ile nie było modernizacji). Kluczowym terminem stosowania ochrony przez SWZ wydaje się być rok 1995 (tu przytaczam dyskusję w tym temacie: https://forum.ise.pl/t/projekt-instalacji-elektrycznej-1996r/12012/15 ). Zatem tutaj w kwestii gniazd bez styku PE musisz trochę podrążyć, chyba, że wiesz że były modernizacje, to sprawa jest jasna.
Strefy ochronne zostały zdefiniowane i określone (wraz z zasadami stosowania w nich osprzętu) po raz pierwszy (o ile się nie myle) w: PN-IEC 60364-7-701:1999. W 1986 byłem dopiero uczniem i nie pamiętam tego stanu prawnego (musiałbym poszperać w starych przepisach), ale wydaje mi się, że nigdy nie wolno było stosować urządzeń elektrycznych w obrębie wanny/natrysku.
Jeżeli jest możliwość, ja bym wypiął i oznaczył.
Połączenia wyrównawcze instalacji mogących wnieść obcy potencjał do budynku są obowiązkowe.