Jakiego miernika użyć do pomiaru rezystancji wewnętrznej baterii akumulatorów trakcyjnych (wózek akumulatorowy)?.
Eksploatuję baterie o napięciach 24VDC, 48VDC i 80VDC o pojemnościach do 1000Ah
Witam.
A może wystarczy pomiar napięcia ogniw, gęstości elektrolitu oraz sprawdzenie jego poziomu i oględziny połączeń poszczególnych ogniw?
Witam!
Wykonywałem badania baterii akumulatorów różnych typów różnymi sposobami:
-
Pomiar napięć na ogniwach + pomiar gęstości elektrolitu (ogniwa o najmniejszym napięciu oraz te, w których elektrolit ma najmniejszą gęstość uznaje się za zużyte) Niestety badanie takie pozwala jednoznacznie wykryć ogniwa bardzo mocno odbiegające sprawnością od sprawności wymaganej (ogniwa uszkodzone, przebiegunowane).
-
Pomiar rezystancjii wewnętrznej poszczególnych ogniw oraz porównanie do średniej wartości zmierzonych rezystancjii lub porównanie do rezystancjii znamionowych z katalogu danego typu ogniwa (zalecane)
Pomiary te wykonywałem miernikiem HIOKI nie pamiętam typu . Kilka lat temu ten miernik kosztował ponad 15000zł. Pomiar realizowany był metodą czteroprzewadową (specjalne podwójne sondy ostrzowe).
Pomiary rezystancjii wewnętrznej ogniw aby były wiarygodne wymagają użycia dobrego miernika i prawie laboratoryjnych warunków (miejsca styku sond miernika z biegunami ogniwa muszą być absolutnie czyste - ja nawiercałem wiertłem fi5 wszystkie bieguny przed pomiarem). -
Próba pojemności baterii akumulatorów - jest pomiarem dającym najlepszy obraz stanu baterii. Polega na kontrolowanym rozładowaniu baterii oraz pomiarze napięcia na poszczególnych ogniwach.
Do w pełni nałądowanej baterii (gęstość elektrolitu w każdym ogniwie ok 1,28kg/l) podłącza się rezystor tak dobrany do napięcia i pojemności baterii aby obciążał ją prądem 10-cio godzinnym (1/10 pojemności znamionowej baterii). Co ok 30min należy mierzyć napięcie na poszczególnych wszystkich ogniwach. Napięcie to dla wpełni sprawnego ogniwa po 10 h próby utrzymuje się na poziomie 1,80V. Napięcie poniżej 1,75V jest juz napięciem granicznym przy próbie 10h dla większości ogniw stosowanych w bateriach trakcyjnych. Jeżeli napięcie na jednym z ogniw spadnie poniżej 1,75V należy wyłączyć obciążenie. Zapisane napięcia poszczególnych ogniw oraz czas trwania próby dadzą w miarę dobry obraz stanu baterii.
Do wykonania uproszczonej próby baterii potrzebny jest odpowiedni rezystor, zabezpieczenie obwodu i wyłącznik (np rozłącznik bezpiecznikowy). Należy zachować szczególną ostrożność gdyż naładowana (gazująca) bateria mogą eksplodować pod wpływem np iskry na słabym połączeniu przewodu. Potrzebny jest też miernik cęgowy prądy DC do kontroli obciążenia oraz woltomierz.
Z trzech przedstawionych skrótowo sposobów badania stanu baterii najlepszym jest próba 10h.
Pomiar rezystancjii wewnętrznej ogniw wymaga drogich mierników, laboratoryjnej precyzjii oraz posiadania danyc znamionowych rezystancjii a i tak nie gwarantuje pełnego obrazu stanu baterii.
Pozdrawiam.
Hozenik
Witam!
Oto strona z opisem mierników, których używałem do pomiarów.
Trochę potaniały
Pozdrawiam
Hozenik