Mam pytanie do wszystkich na forum elektryki łaczcie się:
Pomiar reszystancji izolacji silnika 6KV według przepisów powinna mieć 6 M ohm jedna instukcja pomiaru podaje , że pomiar powinioen być wykonany w temperaturze 0d 30 do 40 st. C i wartośc zmieżona po 60 s od przyłozonego napięcia powinna wynosić 35 m ohm !!! czemu aż tak zawyżony wynik przecież rezystancja izolacji wraz ze wzrostem temperatury malej o co tu chodzi !!!
Przeczytaj co napisałeś, ja nie bardzo kumam o co chodzi
Ja także nie rozumiem do końca tego postu
Silniki sa na komorze pomp i podlegają co 3- miesięcznym przeglądom który obejmuje pomiar rezystancji izolacji. Komora pomp posiada instrukcję w której jest napisane że rezystancja izolacji wynosić ma 35MΩ czemu aż tyle skoro w przepisach jest wyrażnie opuisane że ma wynosić minimum 6 MΩ pomiar ma się odbywać po 4 h sucheniu kiedy temperatura silnika będzie wynosić 40 st. C sokora przy 40st . c rezystancja izolacji spada to dlaczego został podwyższony próg z 6M
Spytaj autora instrukcji.
To może być wartość wzięta arbitralnie z sufitu, albo też ktoś stwierdził że utrzymanie izolacji w tak dobrym stanie jest np. konieczne ze względu na pewność działania i znaczny koszt przewinięcia silnika jeśli wystąpi przebicie…
o to chodzi że autor instrukcji zadał mi takie pytanie i mam na nie odpowiedzieć
jesli silnik będzie włączony to będzie wytwarzał jakąś temperaturę, dlatego jest to zawyzone ze gdy silnik bedzie włączony i rezystancja po nagrzaniu spadnie to nadal bedzie ok
Już wiem:
Instrukcja uwzględnia przepisy budowlane z xxx roku które z kolei uwzględniaja rezystancję izolacji od wielu czynników ( wilgotnośc, temperatura, a także doświadczenie obsługi) to po pierwsze a po drugie producent zalecił wyższą rezystancje izolacji. Nawiasem mówiąc przepisy te już nie obowiązuja , ale autor instrukcji stwierdził że sa lepsze niż obecne i w ten sposób mamy 35 mohm
wszystkim dziękuje za dyskusję