Witam
Dzisiaj poinformował mnie członek PKOO o stronie komitetu. Warto tu zaglądać. Jak wiemy, nie jest ta dziedzina dobrze znana wśród elektryków. Uczmy się od najlepszych.
"Powstała strona Polskiego Komitetu Ochrony odgromowej. Przesyłam link do strony
Jest i Pan doktor Szymczak - jak byłem na studiach, to prowadził wykłady, ćwiczenia i część laboratoriów z maszyn elektrycznych. Bardzo sympatyczny człowiek, choć bezlitosny dla nieuków. Jak ktoś na egzaminie zdenerwował go swoją niewiedzą, to w ramach przeprosin i drugiej szansy na egzamin musiał zapalić znicza pod pomnikiem Michała Doliwo-Dobrowolskiego, który znajduje się jakieś 100 metrów od budynku Wydziału Elektrycznego ZUT
“…Profesor Andrzej Sowa działał aktywnie w instytucjach i towarzystwach naukowych w kraju i za granicą. Uczestniczył w pracach Stowarzyszenia Elektryków Polskich, Sekcji Kompatybilności Elektromagnetycznej Polskiej Akademii Nauk, Polskiego Komitetu Ochrony Odgromowej SEP (od 1975 r. jako wiceprzewodniczący PKOO)…”
Dzisiaj poinformował mnie członek PKOO o stronie komitetu. Warto tu zaglądać. Jak wiemy, nie jest ta dziedzina dobrze znana wśród elektryków. Uczmy się od najlepszych.
"Powstała strona Polskiego Komitetu Ochrony odgromowej. Przesyłam link do strony
Koledzy, przypominam o stronie PKOO tym, którzy żywo interesują się problematyką ochrony odgromowej, przeciwprzepięciowej, oraz tematami z tym związanymi. Z licznych obserwacji starych instalacji i nawet nowych wnioskuję, że wielu instalatorów a nawet projektantów powinno śledzić nowości z tej dziedziny.