Hello everybody!
I’m from Sweden and as I don’t speak a word of Polish I’ll stick to English. (I doubt Swedish would do me much good
) I picked a forum at random, so I might have taken the wrong one…
I found this site through a link that Megabajt had submitted to www.electrical-contractor.net/forum. I must say that this forum you have is impressive! Too bad I don’t know Polish…
Now, what I was curious about is the way you do electrical wiring in Poland. Which system is used for earthing (TT, TN-C-S, TN-S ?) Is conduit used or are cables placed directly in the walls? Which colour code is used? And so on…
Also, you are most welcome to join the forum above. It has people from several countries around the world by now, mostly electricians.
======================
Translation/Tłumaczenie
Witam wszystkich!
Jestem ze Szwecji, ponieważ nie znam ani słowa po polsku będę pisał po angielsku. (wątpię czy szwedzki byłby lepszy
). Forum wybrałem losowo, więc możliwe że wybrałem nieodpowiednie…
Znalazłem ten serwis dzięki linkowi zamieszczonemu przez Megabajta na www.electrical-contractor.net/forum. Musze przyznać, że forum jest imponujące. Fatalnie, że nie znam polskiego…
Jestem zainteresowany sposobem wykonywania instalcji elekrycznych w Polsce. Jaki system sieci jest wykorzystywany (TT, TN-C-S, TN-S?). Czy wykorzystywane są kanały kablowe, czy przewody są prowadzone bezpośrednio w ścianach. Jakie kolory przewodów są wykorzystywane. Oraz wiele więcej…
Zapraszam wszystkich na wpomnianego powyżej forum. Są tam ludzie z kilku krajów całego świata, przeważnie elektrycy.