Po co dział: " Nie jestem elektrykiem, proszę o pomoc:

Nie wiem czy kolegom chodzi o telenowelę jakie są udziałem forum SEP
gdzie moderatorzy nie panują nad tym forum,gdzie trwają wielostronicowe przepychanki i pyskówki jeśli to ma być zwiększenie zainteresowania to dziękuję. I dlatego pisząc tam i tu wolę te forum bo jest dobrze i mądrze moderowane .

Wydaje mi się że kolega nie czyta miedzy wierszami EnergoTools – owi. Wyraźnie napisał że kontakt ten może służyć jako złapanie klienta, zarówno dla Ciebie jak i właścicielowi forum poprzez kupno różnych rzeczy oferowanym przez to forum. Więc to właścicielowi powinno zależeć żeby ruch na forum był duży i żeby przyciągał potencjalnych klientów. Ja swoje zdanie już wyraziłem, że nie ma co płacić za reklamę skoro czytać to mają tylko elektrycy którzy i tak nie kupią tego co ja oferuję.
Więc czy takie stwierdzenie

jest prawdą i czy prowadzi do zamierzonego celu to ja wątpię, a raczej skutek jest odwrotny.

Witam,

Nie zgodzę się, że ruch jest mały. Oczywiście ruch na forach traktujących szerszą tematykę jest większy, jednak w naszym przypadku nie ruch internetowy jest najważniejszy. Jako Elektrycy powinniśmy się kierować jakością usług, produktów i codziennym jej podnoszeniem.

Nie wszyscy zauważają, ale nasze forum nie jest przeładowane reklamami a jeżeli jest to nie jest nachalna. U nas szanujemy naszych użytkowników.

Początkowo dział “Nie jestem elektrykiem” powstał w celu przenoszenia tematów mniej ambitnych, a dokładnie urągających powadze Elektryka. I tym sposobem stał się również miejscem, gdzie osoba nie będąca z branży może zapytać praktycznie o wszystko. Co my z tym zrobimy to już inna sprawa.
Aby nie dochodziło do “niegrzecznych” sytuacji forum dla nieelektryków jest traktowane na trochę innych zasadach.

Ponadto ISE.pl od zawsze skupia Elektryków, ale oferuje również usługi dla osób i firm spoza branży. Środkami takiej działalności jest: Katalog firm, Zapytania ofertowe, Elektryczna mapa Polski, czy właśnie forum dla nieelektryków - więcej tutaj…

Jeżeli chodzi o usługi naszego serwisu, to połączenie reklamy, programów narzędziowych, rabatów i szkoleń, ale chciałbym aby nie o tym był ten wątek.

Ostatnimi czasy dzielenie się wiedzą na otwartych forach staje się trochę niepopularne, dlatego ropoczęliśmy formowanie grupy zamkniętej, która może wymieniać poglądy w taki sposób, że mają pewność nad tym, iż w dyskusjach uczestniczą tylko osoby że tak napiszę nieładnie obeznane w temacie.

Popularność takich dyskusji, łagodnie pisząc nie powala na kolana. Możliwość wymiany poglądów jest konieczna, to nie podlega dyskusji jednak jedyna szeroko używana forma to forum otwarte.

Chętnie posłucham propozycji.
Pozdrawiam,
Jacek.

Kolego Energo Tools-Jacku nie daj się wkręcać dalej w ten temat. Popatrz ilu jest nas-tych “starych”. Jeżeli ktoś nie potrafi zaistnieć profesjonalnie-próbuje…Ilu?, a ilu nas jest od ..xxx…lat? I i nie zabrało głosu? Otworzyłeś niepotrzebnie “puszkę Pandory”. Niepotrzebnie. Jeżeli komukolwiek portal nie pasuje-to ma jakieś tam…inne. Uważam,że temat należy już do historii. Oczywiście,że każdy jeżeli ma ochotę i jest na tyle mądry-niech stworzy kolejny portal.
Pozdrawiam

A ten portal jest taki jaki powinien być-dla tych,którzy chcą tu być i korzystać z wiedzy innych kolegów, wymieniając się swoją wiedzą-wspomagając się.Bo przecież o to chodziło.

Więc coś chyba jednak nie tak jak kolega pisze skoro skarbnice wiedzy się nie odzywają a być może co jest bardziej prawdopodobne i do sprawdzenia zmienili forum.

Teodor_P jest mocno zajęty swoją pracą zawodową (często nam pomaga telefonicznie)

STANCA - ze względu na wiek, problemy z ciśnieniem odpuścił sobie użeranie się z użytkownikami którzy nie rozumieją od czego jest forum ISE (również bardzo pomaga prywatnie, włożył w to forum wiele serca).

elpapiotr moderuje na forum ISE

Gdzie się podział kolega EDI natomiast nie wiemy.

Nie słyszałem aby oprócz elpapiotr który udziela się na różnych forach wymieniona wyżej inna osoba zmieniła forum.

Zanim użytkownik rozpocznie temat, warto skorzystać z wyszukiwarki i zobaczyć czy już taki był omawiany. Wielokrotne powielanie wątków niczemu mądremu nie służy, wcześniej podawaliśmy literaturę, normy, akty prawne. Natomiast często brakuje chęci samokształcenia aby zrozumieć jakiś temat.

Koledzy :

wiem, że stanowicie jakiś mocny trzon tego forum, widać to nawet po Waszych stanowiskach w wielu kwestiach (wystarczy obiektywne spojrzenie na jakiś mocno rozwinięty wątek) - i to pozytywne zjawisko, bo macie wspólna platformę porozumienia.
Z całym szacunkiem, proponuje jednak , aby wasze grono trochę się rozchermetyzowało. Powód? - czasem trudno wam przyjąć inny niż obrany tok myślenia i interpretacji i powoli zamieniacie się, bez urazy, w grupę, która ma zawsze racje i jedynie poprawnie interpretuje przepisy (oczywiście nie twierdze że źle), tyle że trudno niektórym wysłuchać innych.
Zauważyłem też, że na tym forum niepodzielnymi guru są: prof. E.Musiał i ś.p. prof A. Sowa (niesamowici fachowcy w swoich dziedzinach), natomiast nigdy nie natknąłem się na inne wybitne nazwiska np:
dziedzina ochrony przeciwporażeniowej: J. Strzałka, P. Czaja,
uziemienia, autor programu do obliczania uziomów kratowych metodą oczkową: J. Gębala,
dziedzina elektroinstalacji, ogólnie: H. Markiewicz, J. Wiatr (chyba też wszystkim elektrykom znani)
i wielu , wielu innych (wymieniłem akurat tych , bo z ich opracowań korzystam i jako pierwsi przyszli mi do głowy). Przepraszam za brak tytułów, po prostu nie wszystkie pamiętam.
Napisałem to celowo, ponieważ warto poszerzać horyzonty wiedzy przez pryzmat innych (różniących się od siebie) naukowców. Proszę nie odbierać tego postu jako obraźliwy zarzut pod czymkolwiek adresem, nie po to go napisałem , to mój następny grosik w tej dyskusji.
Pozdrawiam

Witam Kolegów :slight_smile:

A może zmęczenie materiału? A może mają dość walki i potyczek z niepokornymi?

Masz dużo wolnego czasu jak widać z Twoich postów i analizy czasów kiedy zostały wysłane. Zabaw się więc w detektywa i zrób dochodzenie gdzie kto i kiedy bywa w internecie.
Był już na forum taki jeden użytkownik który teraz odpoczywa od pisania. Chyba wiesz o kim piszę. Zalecam więc odrobinę luzu i szklankę zimnej wody abyś do niego nie dołączył.

Widzisz Kolego mało wiesz…

:laughing: akurat profesor H. Markiewicz, J. Wiatr często byli przywoływani, mamy z nimi nawet prywatne kontakty.
Oczywiście wszystkich uczniów dr. E. Musiała chętnie przywołujemy i pozdrawiamy :slight_smile:
Szukasz problemu ale chyba w złym miejscu.

W dalszej dyskusji na tak żenujący temat po prostu brał udziału nie będę.
Na początku piszesz o dziale dla nieelektryków teraz podważasz grono starszych fachowców.

Proszę jednak admina o reakcję gdyż osoby tutaj wymienione mogą poczuć się mocno obrażone.

STANCA często mówił: “Skończ waszmość wstydu oszczędź…”

Przepraszam Kolegę , zdajesz się być bardzo porywczy , a nie o taką dyskusję mi chodziło , może naprawdę lepiej zakończyć ten temat , bo wydaje się być drażliwy (przy tym odnoszę wrażenie ,że staję się tutaj coraz bardziej nie mile widziany, ale wybacz to tylko dowód na wspomnianą wyżej “hermetyczność”)

Nic nie podważam. (pominę fakt starszyzny , odpowiedniej byłoby: starszych stażem na forum)
Nawiązałem do ostatnich postów kolegów , trochę odbiegły od głównego tematu, ale nie chodzi mi o jego dogłębne rozstrząsanie , tylko o zdrową , merytoryczną rozmowę , wolna os sarkazmów. Jeszcze raz przepraszam jeżeli kogoś obraziłem.

Bardzo się ciesze, być może mój staż tu jest za krótki, żebym to zauważył.

Witam
Jałowa dyskusja nie prowadzi nigdzie.
Zaczynam widzieć na forum nowego trolla.
Zamykam temat.

zapraszam tu;

STANCA