Witam ponownie, kolejne pytanie z zakresu pn 60364
Chciałbym bardzo szczegółowo opisać powyższą normę jako całość z podziałem na poszczególne arkusze, ale mam pewne wątpliwości, czy norma pn-hd 60364-1 “Instalacje elektryczne niskiego napięcia. Część 1: Wymagania podstawowe, ustalanie ogólnych charakterystyk, definicje.”
jest jakoby wstępem do całej normy i opisuje ją w skrócie czy mam ją traktować jak osobny arkusz?
już tłumaczę o co chodzi:
chciałbym napisać opracowanie które uwzględniałoby podział jaki występuje w Normie 60364 czego dotyczą poszczególne arkusze itd.
na razie nie mam pomysłu jak można by to przyzwoicie zrobić
co ciekawe wpisuje na stronie PKN pn (…) 60364-2 i nic…wpisuje w przeglądarce i dalej nic.
Czemu numeracja kolejnych arkuszy nie uwzględnia “2”
Czemu arkusz 3 nie został zharmonizowany skoro istniał już IEC
pytanie dodatkowe: z analizy na PKN wynika że początek harmonizacji normy 60364 nastąpił w 2007 roku czy ktoś to potwierdza?
witam, pytanie odnośnie struktury normy. Na podstawie jakiego prawa, procedury, instrukcji utworzone zostały kolejne części normy pn-hd 60364. Mówiąc prościej, kto wymyślił że akurat część 1 będzie dotyczyć takiego zakresu… a część powiedzmy 4 takiego…jakiś komitet techniczny? czy może wedle procedury jakiejś
pozdrawiam
niestety przeczytałem już większość tych materiałów i nie satysfakcjonują mnie. to nie jest szczegółowe rozwiązanie moich problemów. Procedury i instrukcje z grupy R1-i1 itd. opisuję numeracje ale ogólnie do norm międzynarodowych i europejskich. a jeżeli chodzi o komitety techniczne nie jest napisane który jest odpowiedzialny za akurat tę dziedzinę. Teraz najbardziej zależy mi na wątku
sory że zaśmiecam tymi normami w dziale ale myślałem że znajdę tutaj odpowiedzi na moje problemy