Czy jest gdzies jakis przepis mowiacy o tym iz oswietlenie przeszkodowe masztu czy wiezy radiowej musi byc zasilane bez przerwy nawet przy zaniku napiecia zasilania takiego obiektu. W znanej mi nornie (PN-65/L-49002), ktora porusza ten problem nie ma ani slowa na ten temat.
Troche odświerze temat który też mnie interesuje.
Ja swego czasu też szukałem w normach ale się nie doszukałem, może kolega TEODOR_P pomoże.
Z tego co mi dostępne to najwięcej mówi dziennik ustaw ale tam nic nie ma odnośnie zasilania awaryjnego takich opraw. Z innych żródeł wiem, że oprawy wrazie zaniku napięcia, zasilane są z akmulatorów mowa oczywiście o ostatnio modnych oprawach LED.
Każda taka oprawa lub zestaw opraw na danym poziomie posiada dużą tajemniczą skrzynkę. Czy ktos z Was zna blizej temat?
Swego czasu na innym forum drążyłem temat ale odpowiedzi niemam do dziś.
Pozdrawiam.
http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU20031301193&type=2&name=ATT85AMH
Dz.U. 2003 nr 130 poz. 1193
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 25 czerwca 2003 r. w sprawie sposobu zgłaszania oraz oznakowania przeszkód lotniczych
Status aktu prawnego:
obowiązujący
Data ogłoszenia:
2003-07-24
Data wydania:
2003-06-25
Data wejścia w życie:
2003-08-08
Data obowiązywania:
2003-08-08
Organ wydający:
MIN. INFRASTRUKTURY
podaje:
Rozporządzenie Ministra w tej sprawie znam ale dziękuje kolego STANICA za zainteresowanie i chęć pomocy.
Nie spotkałem się z żadnymi wytycznymi odnośnie sposobu zasilania (jeden czy kilka obwodów), częstotliwości pulsacji czy jak wspomniałeś sposobu zasilnia awaryjnego, poprostu nic. Dlaczego np. wysokie kominy oświetlane są tylko nocą po przez światła pulsujące co 2s a maszty nadawcze całą dobe co ok 1s. Gdzie to pisze i skąd się to wzieło, kto to wymyśla? Dam prosty przykład Komin nieczynnej EC Pruszków II i masztu radiowego w Raszynie obydwa obiekty w okolicach lotniska Okęcie a sposób oznakowania przeszkodowego rozbierzny.
PS. Wiem kiedy przeszkoda musi być sygnalizowana światłem pulsujęcym a kiedy ciągłym, interesuje mnie natomiast częstotliwość pulsowania światłem i niekiedy całodobowość pracy oświetlenia przeszkodowego oraz oczywiście sposób zasilania opraw.
Witam
Tu
Grzegorz Barzyk
Aktualnie obowiązujące w Polsce przepisy w zakresie oznaczania naziemnych przeszkód lotniczych reguluje Polska Norma PN-65/L-49002 Ruch lotniczy „oznaczanie naziemnych przeszkód lotniczych”. Według zapisów Informacji normalizacyjnej Urzędu Dozoru Technicznego UDT-IN/10/2000 (str. 20), norma ta nie jest obligatoryjna, mimo że zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z 8 grudnia 1997 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie wprowadzenia obowiązku stosowania niektórych Polskich Norm i norm branżowych (Dz. U. Nr 160 poz. 1099) powinna być stosowana jako obowiązkowa.
Według definicji przedmiotowej normy, przeszkodami lotniczymi są m.in. sztuczne wysokie przedmioty terenowe na całym obszarze Polski uznane przez organ nadzoru nad lotniskami, za przeszkody lotnicze.
Na podstawie Zarządzenia Ministra Obrony Narodowej (nr 23 z 12.04.1991 r.), organem decydującym w tych sprawach jest Dowództwo Wojsk Lotniczych i Obrony Powietrznej, a w jego ramach - Szefostwo Infrastruktury Lotniskowej (SIL). Decyzje podejmowane są przy współudziale służb cywilnych, tzn. Głównego Inspektoratu Lotnictwa Cywilnego (GILC).
podane są normy do tematu i kilka innych informacji
STANCA
Sporo czasu poświęciłem na serwis oświetlenia przeszkodowego jednak na żadnym z obiektów (stacje telefonii komórkowej, linie WN, kominy) oświetlenie przeszkodowe nie posiadało zasilania awaryjnego.
Rozporządzenie zmieniające znajduje się tu:
Dziennik Ustaw - rok 2006, nr 9, poz. 53 z dnia 2006-01-19
CYTAT:
2) w „2. Oznakowanie przeszkodowe przeszkód lotniczych
istniejących w dniu wejścia w życie rozporządzenia,
według wymogów rozporządzenia, powinno nastąpić w terminie do dnia
31 grudnia 2008 r.”.
STANCA
Ja z kolei zapytam co w sytuacji kiedy oświetlenia w ogóle na masztach nie ma?
Stoją niedaleko mnie na wzgórzu dwa maszty GSM, wszyscy trzej operatorzy.
Maszty wysokie, kratownicowe.
Jeden z nich od początku istnienia miał oświetlenie na szczycie, obecnie od około roku czy dwóch nie świeci się w ogóle.
Obok (50 m?) drugi, jeszcze wyższy maszt. Tu najciekawiej, bo od początku po budowie kilka lat temu nie miał oświetlenia na szczycie, miał natomiast u podstawy lampę oświetlającą barak techniczny. Teraz od roku nawet ona się nie świeci.
Kontaktowałem się mailowo z operatorami, niby sprawa przekazana do działu technicznego, ale zawsze tak się mówi…
Czy ktoś nie powinien się tym zainteresować? Chyba, żę to zgodne z prawem…
- Zgłoszeniu do właściwego organu nadzoru nad
lotnictwem wojskowym, z zastrzeżeniem ust. 1, podlegają
wszystkie stałe lub tymczasowe obiekty budowlane
o wysokości 50 m i więcej.
Wiecej na temat:
Oznakowanie przeszkód lotniczych autor Janusz Strzyżewski w nr 7/8 elektro info
STANCA
Temat powraca co jakiś czas.
Ostatnio znalazłem specyfikacje techniczną i schemat oświetlenia przeszkodowego dla dwóch masztów antenowych w pewnym RCN na terenie naszego kraju.
Podaje link: http://www.prsa.com.pl/zamowienia/zamowienie.aspx?id=324 Nie wiem jak długo link będzie działał… Gdyby przestał to zainteresowanym prześle wszystko na PW
Pozdrawiam.