Oświadczenie o gotowości przyłączanej Cena

Witam serdecznie,
Ostatnio kuzynka budowała dom, po czym okazało się, że elektyk, który kładł instalację nie ma uprawnień.

Znalazłam osobę z uprawnieniami tylko jestem ciekawa ile może mnie kosztować sprawdzenie i wypełnienie oświadczenie o gotowości instalacji przyłączanej.

Proszę o poradę
Lucja

1000PLN

za samo sprawdzenie i wypisanie oświadczenia?

I wzięcie odpowiedzialności za robotę pseudo elektryka.

Koledzy co tak tanio, a jako bonus można otrzymać 3 lata odsiadki. A to za śmierć kogoś w tym domu, wizja wydająca się odległa nic bardziej mylnego.

Widzieć elektryka bez uprawnień, a szczególnie jego robotę - bezcenne.

Pod warunkiem, że instalacja jest perfekcyjnie wykonana. Jak nie to … dziękuję.
Tak się słoneczko kończą przygody z Ziutkiem z garażu bo taniej będzie. Przykro mi, że dotknęło to Ciebie.

Nie.

Jeżeli instalacja posiada wady to zostaną opisane w uwagach a instalacje nie będzie dopuszczona do eksploatacji.

Cena bez zmian.

Współczuję.
Samo sprawdzenie bez względu na wynik sprawdzenia powinno zamknąć się w kwocie, o której pisał kolega Bogdankiz.
Ale nie łudziłbym się, że sprawdzenie wyjdzie pozytywnie. Instalacje wielu uprawnionych elektryków pozostawiają wiele do życzenia.

Nie doczytałeś mojego wpisu do końca. Napisałem, że pod warunkiem gdy jest perfekcyjnie wykonana. Jeżeli jest spartolona to ją poprawiasz, bierzesz kasę (ale zupełnie inną) i podpisujesz papiery. Jak inwestorowi nie pasują takie warunki to tematu nie ma. Najwyżej za dojazd możesz go skasować (oczywiście gdy jej dokładnie nie sprawdzasz).