Opisy tablic - jakim programem?

Witam,

mam maly problem. Potrzebuje wydrukowac opisy obwodow do tablicy, z tym zeby byly one wielkosci przezroczystych plakietek znajdujacych sie na zabezpieczeniach legranda,czyli zeby byly zwymiarowane.

Z tego co sie dowiedzialem ponoc taka funkcje posiada program xlpro2, jednakze ja pomimo usilnych staran nie moge nic takiego znalezc w tym programie.

Moze ktos z kolegow wie jak sie za to zabrac lub polecic jakis program.

Zgory dziekuje

Witam

Z tego co wiem to XL-PRO jest darmowy, ale trzeba się udać do biura Legranda na ok. godzinne szkolenie z tego programu i wypełnienie ankiety.

ja sie nie pytalem czy program jest darmowy,tylko czy ktos wie jak to sie robi.Czy na tym forum zawsze musza sie odzywac filozofowie?

Witam

Przepraszam nie doczytałem:

Z tego co sie dowiedzialem ponoc taka funkcje posiada program xlpro2,jednakze ja pomimo usilnych staran nie moge nic takiego znalezc w tym programie

przepraszam ze sie unioslem

Szkoda! Filozofowie robią kratkę w tabeli na odpowiedni wymiar, dobierają wielkość liter, drukują, wycinają nożyczkami i wkładają w odpowiednie miejsca. Na trzykrotny trzy kratki, bez podziału. Ot tak bez filozofii. Mają gotowce i tylko czasem coś dorabiają, jak coś innego wyskoczy.

Pozdrowienia jeden z filozofów
STANCA

Witam … ja osobiście robię takie sprawy w programie tekstowym i wygląda b.dobrze, ostatnio jak nie miałem czasu zrobiłem coś takiego w programie graficznym(do rysowania) i również wyglądało to dobrze.

Każdy z Kolegów Filozofów doskonale sobie radzi z tym, potrzeba troszkę inwencji twórczej i już gotowe:)

Pozdrawiam.
Piotr

Po otworzeniu zakładki schemat na poziomym pasku są ikony etykiet i opisów.
Pozdrawiam

Dziekuje,stworzylem projekt(dumnie brzmi;)opisalem etykietki i klops.Nie ma nigdzie opcji drukowania etykiet,kiedy drukuje schemat jest wszystko oprocz etykiet :frowning:

Witam
Po narysowaniu schematu wchodzimy do górnego paska narzędzia, zaznaczamy opcję “generuj etykiety”
Pozdrawiam

wygenerowalem ,a jakze-tylko ze w opcjach wydruku nie moge wydrukowac tych nieszczesnych etykiet.Dziekuje koledze za poswiecenie uwagi mi uwagi:)

Witam
1.narysować schemat
2.wygenerować etykiety
3.kliknąć na widok okna etykiet(będą widoczne)
4.drukować z górnego paska poleceń (nacisnąć na widok drukarki)
Nie drukuje się etykiet z lewej zakładki-wydruki
To tyle co można przekazać pisząc
Więcej można przekazać ustnie
Pozdrawiam

Naprawde nie wiem jak dziekowac.Trudna ta procedura nie jest ,ale ciezko mi bylo wpasc na to.Jeszcze raz dziekuje,a koledzy filozofowie niech dalej drukuja w programach tekstowych i graficznych ;)Pozdrawiam.

Witam
Nie robiłem tego w XLPro, ale w porównaniu z programami tekstowymi znacznie łatwiej tworzy się opisy w AutoCad. Do wyboru różne czcionki, kolory, a kształty i rozstawy można wygenerować każde.
Pozdrawiam
Michał K

Często najwygodniejsze są drukarki termotransferowe, część z nich przygotowane są pod rozdzielnie i posiadaja wbudowany moduł 1,75cm i jego wielokrotność. Legrand faktycznie ma “szybki” i tam wystarczy “kawałek papieru” wstawić.

Dopiero teraz natrafiłem na ten temat. Mam darmowy program do opisu aparatury modułowej Legrand. Nazywa się “LAB-LX - konfiguracja etykiet” i otrzymałem go od producenta, tel.801/133 084.Jest b.dobry.

Witam serdecznie.

http://www.hagergroup.pl/index.php?scr=1024&id=39

Jest tutaj moim zdaniem bardzo fajny programik " SEMILOG "
Służy do opisu rozdzielnic, może będzie Ci pasował.

Pozdrawiam Robert.