Mam teraz w szkole obliczenia zwarciowe nierozumiem ich może mi ktos je wytłumaczyć
A co konkretnie wytłumaczyć ? Sprecyzuj problem.
Na takie szerokie pytanie trzebaby napisać na forum rozdział książki plus rysunki i wzory. No i jak mamy to zrobić jak tu można tylko tekst napisać a rysunki czy zdjęcia potrafi wstawić tylko administrator ?
Proponuje sie ich nauczyć, naprawdę nie ma tam nic nie do zrozumienia. Na początek proponuje starą dobrą książke autorów Kończykowski, Bursztyński pt Zwarcia w sieciach elektroenergetycznych.
Pozdrawiam
Witam
Wysokie napięcie:
Urządzenie elektroenergetyczne. Henryk Markiewicz
Niskie napięcie:
Instalacje elektryczne. j.w.
Dwie bardzo dobre pozycje(bardzo szczegółowe prezykłady obliczeń), “nie polecam” Poradnika Inż. Elektryka bo nigdzie nie można kupic tej książki, ale na pewno coś się tam ciekawego znajdzie.
Pozdrawiam
Marcin R
najnowsza pozycja literatury na ten temat to :
Kacejko P.,Machowski J. - “Zwarcia w systemach el.energetychnych” gdzie znajdziesz również przykłady obliczeń
zwarciowych.
Pozdrawiam Jeles.
Witam!!!To fakt nikt Ci tego tutaj teraz nie bedzie tlumaczyl bo nie ma jak!Ale jak chcesz to moge Ci wyslac notatki w Wordzie z systemow elektroenergetycznych z Politechniki Wroc.na ten temat!Jestem studentem wydz.elektry.a notatki bezposrednio od wykladowcy oczywiscie na temat zwarc!!!Pozdrawiam!Czesc!!!Moj adres tompop1@wp.pl