Nowa wersja oprogramowanie - lipiec 2015

Witam,

Wprowadzamy nową wersję oprogramowania. Upiększanie jeszcze będzie trwało, ale serwis funkcjonuje. Na dzień dzisiejszy na pewno trzeba poprawić powiadomienia na emial.
Chętnie poznam uwagi, życzenia, może wskazanie przykładów na innych stronach, co warto by zrobić u nas.

pozdrawiam,
Jacek.

• dostosowanie do urządzeń mobilnych
  • przyjazne/proste adresy
  • nowsze oprogramowanie forum
  • niedostępny jest szablon “subsilver”, który był domyślnym więc dla niektórych trzeba się przestawić.

A ja nadal nie mam dostępu do:
Tylko dla Elektryków
Więc po co te zmiany ?

Przy okazji nowości zginął przycisk “nowe posty”.
Teraz trzeba grzebać po forum w poszukiwaniu nieczytanych postów, czy tematów.

Nie cierpię zmian, powiedział smerf maruda :wink:

Jeśli chcesz przejść bezpośrednio do nowego posta, skorzystaj z poniższego
odnośnika:

Chcę, ale ląduję na pierwszym poście.

Jeśli chcesz przejść na początek tematu, użyj tego odnośnika:

Też ląduję na pierwszym poście.

Jeśli chcesz przejść do forum, w którym napisano ten post, skorzystaj z tego odnośnika:

Nie da rady, drzwi zamknięte:

404 Sorry, we couldn"t find that page

Ok. znalazłem !!! Schował się pod “Więcej”
W zamian nie mogę edytować swego poprzedniego postu.

Witam,

Dziękuję za uwagi i proszę o więcej.
Niestety zmiany były konieczne, mówię o zmianach, których tak na prawdę nie widać. Przy okazji wprowadziłem kilka “ulepszeń”.

Tak jak kolega Wiesław napisał, funkcje o nowych postach są pod przyciskiem “więcej” u góry.
Do tej funkcji planuję wrócić ponieważ myślę, że warto w jakiś bardziej atrakcyjny sposób prezentować ostatnią aktywność na forum. Obok jest jeszcze pozycja powiadomienia, gdzie możemy śledzić obserwowane fora i tematy.

Faktycznie na forum sugestii nie można edytować poprzednich postów, ale tak było zawsze.

Co do linków w powiadomieniach to faktycznie jest problem, proszę o trochę czasu. Wynika z wprowadzenie prostych adresów i trzeba jeszcze “poprawić” ten moduł. Sprawdzamy czy można zrobić to w html, może byłoby ładniej poczytać takie maile.

Pozdrawiam,
Jacek.

klikając “nieprzeczytane posty” nie pojawiają się napisane w tym wątku. Dopiero po wejściu na “wykaz forów” widzę, że ktoś coś tutaj napisał.

Witam

Na stronie głównej ise.pl było logo i link do Proton

Nie będzie ?

Będzie :wink:

Witam,

Nie korzystam z tej funkcji, więc może nie dokładnie rozumiem jak to działa, ale u mnie raczej jest ok.
Jacek.

Kolejna sprawa. Na stronie głównej forum widzę, że pojawił się nowy post w dziale
Dyskusje ogólnie dostępne, Zapytania ofertowe do profesjonalistów. Po kliknięciu widzę:

Zapytania ofertowe do profesjonalistów
Nie masz uprawnień do czytania tematów na tym forum.

:frowning:

Jak na razie duży plus jeśli chodzi o nową szatę dla forum , mam tylko jedną uwagę jeśli chcę przeczytać ostatni post (na przykład uczestniczę w temacie ) to zawsze otwiera mi początek tematu - zbytecznie . Było by lepiej gdyby otwierał się ostatnio zapisany post.

Jasno, przejrzyście , ale również dołożę uwagę: chcąc przytoczyć fragment czyjejś wypowiedzi rozumiem, że mam użyć przycisku: " . Kopiuje się wtedy cała wypowiedź adwersarza , a nie zaznaczony fragment (czy coś źle robię?).

Ja też się nie mogłem skapować , ale teraz wiem że najpierw naciskamy odpowiedź, a później wybieramy fragment i na koniec przycisk podkreślenia .

Witam,

Też tego nie wiedziałem :slight_smile:, czyli dla porządku:

1. Aby zacytować cały post należy kliknąć ikonkę cudzysłów podczas czytania
  2. Aby zacytować tylko część wypowiedzi klikamy przycisk odpowiedź, następnie zaznaczamy kursorem tekst, który chcemy zacytować i wówczas klikamy ikonkę cudzysłów.

Pozdrawiam i dziękuję,
Jacek.

Rzeczywiście działa, a już myślałem że mam dostęp do elektryków :frowning:

Po ogólnej pochwale , klops nie działa u mnie dodawanie plików .

Ja też od wczoraj walczę z tym problemem i nawet już zacząłem myśleć, że mi mózg odparował :wink:

Nie działa również autologowanie.