Naprawa i wzorcowanie miernika SONEL

Witam Kolegów. Właśnie odmówił posługi mój MPI-520. Poszukuję sprawdzonej firmy która naprawi i przeprowadzi wzorcowanie tego miernika. Proszę o poleceni adresów.

Na 90% i tak z każdego punktu miernik zostanie odesłany do Sonela a potem okaże się, że naprawa pochłonie w najlepszym wypadku 1/3 ceny nowego miernika i jak dodać do tego koszt wzorcowania to robi się już połowa ceny nowego z 3 letnią gwarancją - po prostu życie :slight_smile: . A i tak przedstawiłem bardzo optymistyczny wariant.

To masz problem i musisz prosić innych o pomoc. A przecież sprawa jest prosta. W Ostrołęce nie ma serwisu mierników, a najbliższy jest w W-wie, więc zapakuj miernik i wyślij do Sonela z prośbą o wycenę naprawy + wzorcowanie. Ale wpierw mail do nich - czy wycena coś kosztuje i czy po naprawie jest jakaś gwarancja ? I już jesteś w domu czyli kalkulujesz co robić.

Panowie …

Nie kombinować tylko do producenta i po kłopocie.
W końcu to on go zrobił, to on ma części, to on zna go najlepiej …

Koszt naprawdę nie jest duży, a i tak w końcu będzie trzeba zrobić wzorcowanie.

W starszej wersji MPI520 wymieniałem wyświetlacz + nowe wzorcowanie i kosztowało mniej jak zrobienie pomiarów domu / jednej klatki schodowej w bloku.