Witam Kolegę Marcina i wszystkich Kolegów na FORUM.
Nie powinienem zabierać głosu ale musze sprostować wypowiedzi innych.
=== Kol. Marcin ===
Jeśli chodzi o program to proponuję ściągnąć DEMO i zapoznać się z możliwościami programu, jak również DEMO posiada prezentację multimedialną gdzie widać co może.
=== odnośnie wypow. Kol. Radka ==
Odpowiem:
Ad.2. " …tworzyli go ludzie techniczni…" – zgadza się. Dwóch w wieku ok. 48. Ale oprócz tego jest jeszcze dwóch programistów (i wspólnik) w wieku 25-30, którzy ubawili się cytatem “nie majacy pojecia o ERGONOMII”.
Ad.3. " nie mozna przyporzadkowac z pamieci miernika numeru pomiaru" – tu ręce mi opadają jak to wytłumaczyć.
MZC posiada zakres 999 komórek pamięci i dla ułatwiani ma możliwość podziału na 10 banków po 99 komórek. Czy jeszcze coś można wymyślić nowszego ???
=== podsumowanie ====
Kolego Marcinie ja bym się dobrze zastanowił nad zakupem.
===== dygresja ====
Najbardziej zastanowiło nas wypowiedź Kol. Radka:
“na kazdej stronie bedzie sie drukowala nawa firmy KSAKRAK z pelnym adresem…”.
Tak jest taki wpis. Lecz zawiera tylko wpis kto ma prawa autorskie, nr tel. i www. a drukowany jest czcionką nr 4, tak wiec jest prawie niewidoczny.
Nasz program jest sprzedawany od 1997r. i z pośród ponad 2500 użytkowników taki temat pojawił się pierwszy raz.
Jeden z naszych pracowników stwierdził:
a może ten co to napisał, chciałby swojemu szefowi powiedzieć że to jest jego robota i dostać podwyżkę?
Na cytat “…program powienien jednak kosztowac mniej…” odpowiem: najlepiej aby był darmowy!
Na cytat “…powinna zostac poprawiona jego obsluga, helpy itp.” odpowiem: a jak sobie PAN życzy.
===== end ====
Jak moje dzieci mówiły że to się nie da, to nigdy im nie pomagałem. Zawsze mówiłem uczcie się. A jak nie umiecie, to jesteście nieukami. I dzisiaj już te tematy mają rozwiązane.
Ale do wszystkiego jest potrzebna inteligencja i chęci.
Pozdrawiam Krystyn