Miernik parametrów instalacji MPI-525

Czy warto kupić ten miernik?

• tak
  • nie
0 głosujących

To jest mój pierwszy post, w którym chciałbym się podzielić refleksją na temat miernika SONEL MPI-525. Jestem jego posiadaczem od kilku dni - więc zbyt wiele jeszcze doświadczenia z nim nie mam. Jednak jestem głęboko rozczarowany standardowym wyposażeniem tego miernika!
Taki przykład: jest tylko jeden krokodylek… Co o tym myślicie? Wiem, wszystko, co jest potrzebne można dokupić. Ale ceny elementów dodatkowego wyposażenia są raczej wysokie!

A to witamy nowego użytkownika

Gratuluję szczęśliwemu posiadaczowi najnowszej konstrukcji MPI-525

I na tym żerują wszyscy producenci, nie tylko Sonel. Trzeba się przyzwyczaić i trzaskać nak najwięcej pomiarów aby koszt przyrządu zwrócił się jak najszybciej. Innej rady nie ma. Nie dość że trudna i odpowiedzialna praca elektryka pomiarowego to i jeszcze trzeba się wykosztować na urządzenia do sprawdzania. Nikt nie mówił że pomiary to łatwy kawałek chleba.

Wielu użytkowników zwróciło na to uwagę. Ceny osprzętu są strasznie wygórowane. Za to na miernik nie narzekam. Tak jak każdy ma wady i zalety. Tych drugich wg mnie jest zdecydowanie więcej.

Witam też posiadam mpi 525 i przyznam się żeby mieć wszystko co pasuje do tego modelu musiałem wydać 9800zł-czyli mpi525+akcesoria;-)