Miałem kiedyś szefa, który tak jak tutaj na forum rzucał “HASŁO”.My czyli załoga siedzieliśmy nad problemem długo.Gdy już wszystko było jasne należy to tak czy tak wykonać, nasz szef biegł do DYREKTORA , “EUREKA” zrobiłem panie dyrektorze.
Podoba mi się to bo facet miał łeb, no nie???
Zbyszek
I co jak skończył ten szef? Przyszło wam do głowy żeby mu podpowiedzieć coś głupiego?
Witam!
-Był dobrym szefem, pewnie awansował na dyrektora.
-Ja też jestem ciekawy, co z nim?
-Pozdrawiam!
-EDI
Czy to forum nie przypomina wam mojego szefa.
Po co zadawane są te pytania?
Przecież ktoś chce skorzystać z podpowiedzi!? - czy może się mylę?
Więc pozdrawiam wszystkich, którzy korzystają z podpowiedzi.
Zbyszek.
Proszę się domyśleć.
“Weźmiemy się i zrobicie” - tak było jak szef szefem, a pracownik pracownikiem. Tylko tak można zostać szefem.
Wnioskując przez indukcję - głupie podpowiedzi nie odniosłyby żadnego skutku…
A to forum jest po to by korzystać z podpowiedzi, to lepiej niż samemu pleść głupstwa…
Cześć !
Zgodność w odpowiedziach na FORUM to wartość nieczęsto spotykana.
Nie przypominam sobie ważnej kwestii w której zapanowałaby harmonia i zgoda a ponadto niektóre rady dawane przez FORUM-owiczów są niezgodne z prawem Ohma więc trzeba mieć jakieś pojęcie o temacie żeby z FORUM wziąć coś dla siebie.
Czy byliście na wątku “WYŁĄCZNIK RÓŻNICOWO_PRĄDOWY W TN-C” jest już 158 wypowiedzi- czy napewno merytorycznych ?
Niedługo zaczną się bić.
Czy to jest dla JAJ
Zbyszek
Już 170, sprawdzałęm z ciekawości, choć przestałem czytać ten wątek coś w okolicach pięćdziesiątki ![]()
Czy merytorycznych? to pytanie jest już z pogranicza filozofii, psychologii i socjologii? Bo internet jako byt, jest z jednej strony składnicą niemal całej wiedzy a drugiej strony wielkim śmietnikiem. Można znaleźć tu wszelkie informacje na wszelkie tematy ale ich wiarygodność jest trudna do oceny. Łatwo zastosować, i często też się na tym łąpię, taki skrót myślowy: nie wiem czegoś → “zapodaję” hasło wyszukiwarce → przeglądam kilka znalezionych stron → już wszystko wiem.
Portal www.ise jako “branżowy”, ma dość wysoki poziom wiarygodności, ale samo forum (każde forum!) gdzie trafiają wypowiedzi różnych ludzi, nie może być uważane za w pełni merytoryczne. Jeśli ktoś sądzi, że zada tu jakieś pytanie, otrzyma odkowiedzi i na ich podstawie zaprojektuje i wykona przyłącz na przykład, to robi to na własną odpowiedzialność.
Cóż, forum to tylko forum i inaczej być nie może.
Można teoretycznie wyobrazić sobie taką usługę, gdzie zadaje się pytanie ekspertowi i dostaje się merytoryczną odpowiedź. Takie serwisy działają (nie elektryczne, nic w każdym razie o tym nie wiem) ale są odpłatne.
Takie mam przemyślenia w tym temacie.
Pozdrawiam wszystkich kolegów!