Lokalizacja agregatu prądotwórczego na działce

witam
Jestem projektantem instalacji sanitarnych, koordynuje projekt wielobranżowy.
Mam pytanie odnoście lokalizacji agregatu prądotwórczego na działce.
Opracowuje obecnie projekt modernizacji przepompowni ścieków sanitarnych. Zakład wodociągów wymaga, aby zaprojektować stacjonarny agregat prądotwórczy.
Przepompownia jest istniejąca, będzie modernizowana i realizowana w trybie zgłoszenia w starostwie powiatowym. Na terenie przepompowni zostanie zlokalizowany agregat.
Nie mogę jednak nigdzie znaleźć, jakie wymagania muszę spełnić w zakresie lokalizacji agregatu na działce, jakie odległości zachować od granicy działki.
Musze spełnić wymogi w zakresie hałasu w linii ogrodzenia oraz wymogów p.poż.
Jaką procedurę muszę spełnić, aby wybudować agregat zgodnie z prawem budowlanym: w trybie zgłoszenia czy pozwolenia na budowę?
Jeżeli agregat będzie posadowiony na fundamencie, jaką odległość zachować od granicy?
Jeżeli agregat zakotwiony do fundamentu to będzie obiekt trwale związany z gruntem, czyli zgodnie z prawem muszę opracować projekt budowlany, plan zagospodarowania terenu.

Przepompownia o mocy przyłączeniowej 40kW, producent agregatu firma Fogo dobrała agregat z silnikiem diesla o mocy ok. 80kW ze standardowym zbiornikiem paliwa 200 L. Agregat w obudowie zewnętrznej z blachy stalowej.
Jeżeli ma ktoś jakieś doświadczenie związane z tym tematem, z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam
Adam Masłowski

Witam wszystkich
Jak słusznie kolega zauważył, jeżeli jest to agregat stacjonarny należy uzyskać pozwolenie na budowę. Oprócz wspomnianych przez kolegę opracowań musi być wykonany operat ochrony środowiska odnośnie zanieczyszczenia powietrza i hałasu, uzgodnienie ze strażakiem i kłopoty z lokalizacją zapasu paliwa. Poza tym lokalizacja w zasadzie bez jakiś specjalnych wymogów zgodna z PB. Ale kłopotów z uzgodnieniem wszystkiego masa.
Na marginesie do podanej mocy pompy agregat jest trochę za mały.
Życzę powodzenia.
Z poważaniem Stoin

Zaprojektowałem już wiele obiektów z agregatami.
Architekci zlecali wiele symulacji akustycznych i nigdy akustyk nie brał pod uwagę agregatu ponieważ jest to urządzenie pracujące tylko awaryjnie.
Ale teraz po nowelizacji PB projektant musi określić oddziaływanie inwestycji na okolice.
Co do paliwa to sa tylko przepisy dotyczące kotłowni na olej opałowy i nic więcej,