Książki o fotowoltaice, co wybrać?

Chciałbym zaaznajomić się głębiej od strony profesjonalnej w temacie fotowoltaiki. A że preferuję książki nad internety to, którą książkę polecacie?

• Poradnik instalacje elektryczne. Bogdan Szymański. GLOBEnergia
  • Przyrządy i instalacje fotowoltaiczne. Maciej Sibiński, Katarzyna Znajdek. PWN.
  • Ogniwa słoneczne. Budowa, technologia i zastosowanie. Jastrzębska Grażyna. WKŁ
  • Fotowoltaika Podręcznik dla studentów, uczniów, instalatorów, inwestorów. Ryszard Tytko
    a może jakąś inną?

Jeszcze nie wiem czy się brać za instalacje a coraz więcej ludzi o to pyta, więc zanim coś zacznę robić, o ile zacznę, to przydało by się zgłębić temat.

[quote=“Luna.Vulpo, post:1, topic:14730, full:true, full:true”]
Chciałbym zaaznajomić się głębiej od strony profesjonalnej w temacie [/quote]
Zupełnie nie potrzebnie i mało biznesmeńsko. Będziesz wiedział, że się nie da zrobić jak trzeba, tylko aby działało. I co wtedy? Nie zrobisz? Żonie Szefa szpilki odjadą sprzed nosa? Co jej powiesz? Że wszystkim się daje zrobić (szczególnie tym cyrlicowym), tylko tobie nie?

PS.

Przeczytaj każdą, to nie jest dużo.

[quote=“KonradOW, post:2, topic:14730, full:true, full:true”]
Zupełnie nie potrzebnie i mało biznesmeńsko. Będziesz wiedział, że się nie da zrobić jak trzeba, tylko aby działało. I co wtedy? Nie zrobisz?
[/quote]
jeszcze nie wiem dokładnie co zrobię. Może będę dawał wysoką cenę tak by zrobić jak trzeba.

Najwyżej nikt nie zamówi. :frowning:

[quote=“KonradOW, post:2, topic:14730, full:true, full:true”]
Żonie Szefa szpilki odjadą sprzed nosa? Co jej powiesz? Że wszystkim się daje zrobić (szczególnie tym cyrlicowym), tylko tobie nie?
[/quote]
Na szczęście lub nieszczęście nie mam szefa. :smiley: [quote=“KonradOW, post:2, topic:14730, full:true, full:true”]
Przeczytaj każdą, to nie jest dużo.
[/quote]
Każdą? to trochę dużo. Jakieś 500zł :wink: Wiem, wiem. Wiedza kosztuje. Jednak te książki są o tym samym a nie jedna za 500 zł.

W takim razie od której zacząć? :slight_smile: