Kody PKD przy pomiarach elekrycznych

Witam ponownie wszystkich na forum. Postanowiłem założyć własną działalność jako pomiarowiec i proszę o pomoc, jakie wpisać kody PKD tak aby w przyszłości nie mieć kłopotów z wykonywaniem pomiarów. Proszę o wyrozumiałośc i w miarę szybką odpowiedź. Pozdrawiam. Janek

Witam Kolegów na Forum.
Kolego janek-g

45.3 Wykonywanie instalacji budowlanych
45.31 Wykonywanie instalacji elektrycznych
45.31.A Wykonywanie instalacji elektrycznych budynków i budowli
45.31.B Wykonywanie instalacji elektrycznych sygnalizacyjnych
45.31.C Instalowanie dźwigów osobowych i towarowych oraz ruchomych schodów
45.31.D Wykonywanie pozostałych instalacji elektrycznych

Dzięki kolego. Właśnie drukuję sobie PKD. Jeszcze raz dziękuję.

Nie wiem do czego potrzebujesz PKD, do faktur wszędzie jest 22%, przy 7% wystarczy wpis PKOB chyba 11 (zobacz w ustawie o vat). Na pewno coś niedługo się zmieni.

Witam wszystkich. Założyłem własną działalność – m.in. kierując się sugestiami płynącymi z (nie wiem czy mogę tak powiedzieć), naszego forum.
Aby być profesjonalistą – czeka mnie ciężka praca i dużo jeszcze, ale to dużo nauki.
Dlatego też mam gorącą prośbę– do Was praktyków - o pomoc, zwłaszcza w meandrach naszego prawa. Nie ukrywam. Boję się. I nie chodzi tu o pomiary, o technikę ich wykonywania czy też interpretację wyników. Boję się „ naszego polskiego piekiełka” gdzie nie wszystko jest logiczne. Zwłaszcza, że z papierkową robotą nie miałem dotąd styczności.
Byłbym wielce zobowiązany – za możliwość konsultacji, czy to na forum, czy też na niwie kontaktu prywatnego.
Od razu też przepraszam – za pytania, które mogą się wydać Wam naiwne, acz nie ma ponoć głupich pytań. Wątpliwości są właściwe tylko myślącym. A one mnożą się im dalej wgłębiam się w temat.
To też pierwsze pytanie – pieczątkę firmy już mam, teraz została do wyrobienia imienna z numerami uprawnień. Czy istnieje jakiś normatyw co do układu tejże. Co oprócz nr upr. Winno się na niej znajdować?

Janek. - JPM s. c.

Witam

Co do pieczątki:

http://ise.pl/forum/viewtopic.php?p=51997&highlight=#51997

Tak mam ja.

Witam Kolegów.

Pieczątka : :smiley:

Imię Nazwisko
Uprawniony do …
Zaśw. kwalif. nr …

Dla dociekliwych ksero legitymacji “Świadectwo Kwalifikacyjne …” , czasami dołączamy do protokołu.

Witam Kolegów na Forum.

Odnośnie PKOB :

link pierwszy od góry :

i po prostu pobrać dokument.
Rozdział IV ( tu właśnie te 7% )

Witam ponownie. Dziękuję za odpowiedzi, są naprawdę pomocne.
Potrzebuję informacji jak rozlicza się pomiary i jak kształtują się stawki za pomiary. Z góry dziękuję za pomoc.
Janek.
Postscriptum: Udało mi się “złapać” już jedno zlecenie - to jest jak na początek bardzo krzepiące, niby mała rzecz a cieszy.