Jaki współczynnik k dla wyłącznika S c25?

Jaki współczynnik k wstawić do pomiarów skuteczności zerowania przy trójfazowym wyłączniku S na prąd 25A zwłocznym(c)

S 303 C25? - k=10.
Ja dodatkowo stosuję współczynnik zmniejszający 0,8 - napięcie w instalacji moze być niższe o -10%, błąd miernika, itp. losowe przypadki.
Poza tym używaj przycisku szukaj. Wiele tego już było.

Współczynnik zmniejszający 0,8 stosowany do napięcia? i czemu 0,8 a nie 0,9 skoro napięcia może odbiegać o 10%?

Napisałem wyżej: błąd miernika , itp.
0,8 lub jak kto woli 1,25
Jak dotąd nie miałem na swoim terenie problemów ze skutecznością po zastosowaniu tego współczynnika (oczywiście w sprawnej instalacji). Co bym zrobił jeśli obwód nie spełniałby SSW ze współczynnikiem a spełniłby bez - poszukałbym usterki lub przyczyny.

Poszukasz w katalogach to wyjaśnią dlaczego należy stosować i kiedy współczynniki zmniejszające.
Co “eska” ma wspólnego z napięciem (zmianami napięcia w czasie) tego nie wiem, za to wiem jak reaguje na temperaturę.
W sprawie pomiaru wypada poszukać w dokumentacji jak “skalowane” są obliczenia w miernikach (najczęściej nie jest to jednoznacznie przedstawione). Można przyjmować dodatkowe współczynniki bezpieczeństwa, z moich obserwacji wynika, że najczęściej są to sporadyczne sytuacje w przypadkach granicznych zamiast wykonywania analizy błędu.

do wglądu

http://www.kik.pcz.czest.pl/iesk/

STANCA

Współczynnik korekcyjny zależy od zastosowanego miernika i jego wartość należy dobierać z instrukcji urządzenia

Witam.

Co ma sam miernik do tego współczynnika?
Współczynnik ten uwzględnia obniżone napięcie względem znamionowego.
wzrost rezystancji pętli zwarcia przy prądach zwarciowych . Co do błędów pomiaru to ostatecznie też można je zawierać w tym współczynniku ale można go wyliczyć lub przyjąć maksymalny dopuszczalny i dodać oddzielnie.
Ja w nowych instalacjach za wskazówkami normy stosuję współczynnik 2/3. Dla starych 1,25 bo nie widzę powodów abym to ja się narażał na odpowiedzialność przepuszczając pomiary bez tych współczynników tylko poto aby inwestor miał pozytywny protokół.