Jaki stycznik do silników elektrycznych.

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów w i przepraszam, jezeli zaśmieciłem forum. Mam pytanie dotyczące danych technicznych styczników do silników elektrycznych. Mianowicie jest pompa, która ma dwa silniki 3-fazowe 380 (400) V. Jakie zastosować do nich styczniki? Dane silników to:
1 - 380 V (400) 5,5 KW 2900 obrotów/minutę
2 - 380 V (400) 4,0 KW 1440 obrotów/minutę
domyślam się też, że musi być chyba też do każdego z nich włącznik trójkąt/gwiazda i no oczywiście jakieś zabezpieczenia o charakterystyce “C”
Prosze o pomoc ja złożyć takową skrzynkę (panet sterowania) przy takiej pompie. Obydwa silniki mają chodzić niezależnie, lub jeżli jest możliwość jakiegoś przelączania dwa naraz, jeden lub tylko drugi. Z góry dziekuję za pomoc.

Nie są to duże silniki, można zastosować rozruch bezpośredni. Idąc w oszczędność można by pominąć nawet styczniki i zastosować łączniki krzywkowe o odpowiedniej obciążalności prądowej (producenci łączników zazwyczaj oprócz prądu wyłączalnego podają również moc odbioru, wiec z doborem nie powinno być problemu).
Jeżeli już styczniki to np DILM17 (Moeller). Wówczas włączanie silników można zrealizować praktycznie dowolnymi łącznikami. Proponowałbym po jednym łączniku na silnik, wtedy możemy używać dowolnej kombinacji pracy i unikniemy jednoczesnego rozruchu obu silników (włączamy najpierw jeden później drugi) co jest wskazane ze względu na większe prądy rozruchowe.
Co do zabezpieczeń odradzam “eski” typu C, radziłbym zastosować wył. silnikowe np PKZM0-10 (4kW) i PKZM0-16 (5,5kW). Wyłączniki te należy ustawić na odpowiednią wartość prądu odczytaną z tabliczki znam. silnika.

Hej czesiu. Dziękuje za pomoc. Skorzystałem z Twego doractwa i wszystko działa jak należy. Wkorzystałem wyłączniki silnikowe PKZM0-10 i PKZM0-16 oraz styczniki typu DILM. Wszystko firmy Moeller

EDIT: 09.02.2008
Jest jednak mały problem. Silnik o mocy 5,5 KW 3-fazowy na obwodzie wyłącznik silnikowy PKZM0-12 i styczniku DIL M12 wszystko z Moeller`a pochodzi 30 sekund i wyłącznik go wyłancza. Rozróch bezposredni. Nie słychać aby się silnik męczył, co więcej pracuje na biegu jałowym. Wykorzystane są przekroje LG 6mm2. W czym problem? Wyłącznik silnikowy był ustawiany na różne wartości prądowe zawsze pochodzi około 30 sekund i go wyłancza. Czy to nie przypadkiem zły dobór osprzetu. Był wybierany wg. katalogu.

Jeżeli PKZMO wyłącza się po kilkunastu - kilkudziesięciu sekundach (i zakładając że jest sprawny) to prawdopodobnie prąd pobierany przez silnik jest większy od ustawionego na wyłączniku. Radzę go sprawdzić amperomierzem. Jeżeli tak duży prąd płynie w stanie jałowym to problem leży po stronie silnika. Być może uzwojenia silnika są na napięcie 230V (wtedy silnika nie można włączać w trójkąt przy U=3x400V).
Może jakieś foto tabliczki znamionowej?

czesiu dziekuję za info. Już się wszystko wyjaśniło. PKZM0 był i jest sprawny. Sprawdza się powiedzenie najciemniej pod latarnią. Wcześniej składałem przedłużacz 3-fazowy około 30 metrów. Ten sam przedłużacz był wykorzystany do zasilenia tejże pompy. Wiedziałem, że przedłużacz był mojej roboty nie sprawdzałem go po raz kolejny i nie sprawdzałem kolejności faz. Okazało się, że ktoś z niewiadomych przyczyn w nim grzebal i pomieszał , tak że był bez jedej fazy. Po poprawkach i ułożenia kolejności faz wszystko zaczeło chodzić jak ta lala. PKM0 dobrze się sprawuje. Topic uważam za zmknięty.