Jaki silnik elektryczny trójfazowy kupić?

Witam.

Moją specjalnością nie są urządzenia silnoprądowe, więc zwracam się do Was.
Buduję do swojego warsztatu pewne urządzenie - mianowicie: przecinarkę do metalu, ukośnicę.
Muszę kupić silnik elektryczny trójfazowy, o następujących parametrach: 2,2kW / ~2800 obr/min.
Chciałbym kupić porządny silnik, który będzie służył mi przez lata.
Co sądzicie o firmie silników “ProMotor”. Czy ich silniki są warte uwagi?
Ich oferta produktów jak i cen jest atrakcyjna. Mają na przykład w ofercie: “Silnik elektryczny trójfazowy 2,2kW 2840obr”, więc taki jakiego szukam.

Jak na razie mam w posiadaniu silniki firmy “Tamel”, powyższej firmy nie znam dlatego pytam.

Pozdrawiam.

Na stronie piszą, że zajmują się dystrybucją silników?
Nie wiadomo gdzie są produkowane. Z gwarancją różnie bywa u dystrybutorów.

Odnośnie silników Tamela: Obecnie produkowane ustępują jakościom dawniej produkowanym. Wszystkie firmy idą teraz w oszczędzanie, i energooszczędność produktów.

witam Kolegów:)
Tamel to mój pierwszy zakład pracy w latach 80-tych. To byli czasy;) Kokilarki pionowe i poziome. Wymiana krańcówek w oparach spalanego acetylenu jako kopciwa dla kokilarek. Wracasz na warsztat jako murzyn. Ehhhh, szkoda gadać.

Z tego co się od nich dowiedziałem to produkowane są we Włoszech.
SMEM Monza Italy

Co do gwarancji to szczerze mówiąc mi na niej nie zależy. Po prostu chodzi o to, że chcę kupić dobry silnik, abym nie musiał oddawać na gwarancję i z niej korzystać…
Niektórzy producenci dają 2-3 (i więcej) lat gwarancji na swoje wyroby, ale niemalże w ogóle się z tej gwarancji nie korzysta i to mnie cieszy.

Fakt, że każdy chce sprzedawać, a nie produkować tak trwałe rzeczy jak kiedyś jest smutny, ale cóż?