Jak wykonać połączenie miedz - aluminium?

Witam
Mam problem
Wszystkie kable w domu mam aluminiowe.
Wiem ze trzeba by to wszystko wymienic ale musze to zrobic na raty.
Teraz robie remont kuchni i zamierzam wymienic cala instalacje w kuchni na miedz. Mysle ze za 4 lata zamierzam reszte kabli wymienic na miedz.
Ale do tego zamierzam podlaczyc miedz z aluminium. Sa moze jakies laczowki do tego celu?

Jak sobie z tym poradzic. Wymiana instalacji w tej chwili nie wchodzi w gre-nie dam po prostu rady.
Zreszta do przedpokoju z licznika podchodzi tez tylko kabel aluminiowy wiec takie zlacze mimo wszystko by gdzies bylo nawet jak bym wymienil cala instalacje
Czu uzycie tutaj zacisko WAGO bedzie ok?
Zamierzam rowniez w przedpokoju zamontowac puszke, przejsc tam z instalacji TN-C na TN-C-S i dodatkowe bezpieczniki i zabezpieczenie roznicowo pradowe dla gniazdek w kuchni zeby to juz bylo.
Prosze o pomoc

Witam , Moim skromnym zdaniem nie należy łączyć midzi z aluminium tylko położyć listwe w przedpokoju i tam schować przewody a potem podłączyć do zabezpieczeń.
A co do wył. różnicowo-prądowego to trzeba sprawdzić czy instalacja się do tego nadaje .

jaka listwe?
Kuchni jest przy przedpokoju wiec plan byl taki zeby do tej puszki podprowadzic ten kabel miedziany.
Ale z drugiej strony przyjedzie aluminium od licznika.
taka listwa jest miedziana? jak to wyglada mozesz podeslac jakies zdjecie.
Dziekuje

Witam

Może lepiej poprosić fachowca. Żarówki mają świecić, ale… instalacja musi też być bezpieczna i spełniać odpowiednie PN. Instalację ktoś musi pomierzyć i dopuścić do eksploatacji. Tym bardziej że jest tam mieszanka.

STANCA

Ale do tego zamierzam podlaczyc miedz z aluminium. Sa moze jakies laczowki do tego celu?

Istnieją złączki kupalowe przystosowane do łącznia miedzi z aluminium.

Witam

Żeby nie powstało ogniwo galwaniczne.

Pozdrawiam