Szanowni koledzy proszę o opinie na temat “suszenia” ewentualnie profilaktycznego podłączenia jednej fazy napięcia sieci izolowanej 500V do uzwojeń silnika asynchronicznego.
Temat dotyczy silników ok. 20 - letnich wyłączonych z pod napięcia narażonych na działanie wilgoci. Czy ktoś spotkał się z tego rodzaju “suszeniem” izolacji uzwojeń.
Sadze, ze najpierw nalezy przeprowadzic pomiary rezystancji izolacji. Jesli izolacja nie jest uszkodzona a jedynie zawilgocona, to mozna ja suszyc przeplywem pradu przez uzwojenia. Jednak powinien to byc prad plynacy przez wszystkie uzwojenia jednoczesnie i o obnizonej wartosci.
Zatem nalezy skorzystac z jakiegos regulatora napiecia.
Odradzam przylaczanie silnika bezposrednio do sieci.
Pozdrowienia
Krzysztof
www.ime.pw.edu.pl
Suszenie izolacji uzwojeń silników wykonuje się prądem stałym, doprowadzonym do wszystkich uzwojeń. Wartośc napięcia prądu stałego wynosi ok.20% napięcia znamionowego silnika. Należy na bieżąco kontrolować temperaturę uzwojeń, która nie może przekroczyć 120 st.C.
Z pozdrowieniami Adam
Metody, o których panowie piszą są znane, jednak czasmi nie wykonalne pod względem technicznym i wymagają demontażu silników. Doszły mnie słuchy o sposobie suszenia, który opisałem dlatego będę wdzięczny, za jakiekolwiek informacje na ten temat (o ile istnieją).
Pozdrawiam Artur
Witam
Suszenie silników klatkowych: dotyczy moim zdaniem zwykle silników budowanych na napięcie znamionowe 6KV,i jest to proste do zrealizowania. Jeżeli dotyczy to silnika na 220/380V
myslę że również można lecz obniżonym napieciem - sugerował to przedmówca.Podaj więcej informacji.
Pozdrawiam
Witam!
Z pierwszaj treści wynika, że silnik nie pracował od 20 lat. Jeżeli tak, to wtedy żadnej prowizorki:
1.demonaż silnika.
2.wymiana łożysk,
3.wyważenia wirnika,
4.kontrola gniazd łożyskowych (w wyniku grawitacji po tylu latach robią się odkształcenia),
5.kontrola wymiarów wałka i pasowania wpustu (korozja jest wszechobecna)
6.wymiana wyprowadzeń,
7.suszenie uzwojeń - technika dowolna (prąd stały, przemienny, piece +wentylacja),
8.kontrola poziomu izolacji głównej - normy,
9.sprawdzenie mocowania izolacji czołowej i jej wzmocnienie( wszystko moze się kruszyć)
10.powtórna impregnacja uzwojeń (poprawa izolacji zwojowej i międzyfazowej),
11.montaż,
12.próby biegu jałowego,
13.i do roboty.
w przeciwnym wypadku masz kłopaty nie tylko ze zdrowiem.
Miłej diagnozy, naprawy i szcześliwego uruchomienia pod obciążeniem.
Zybiant
Jest to dość powszechnie stosowana metoda “suszenia silników”.Z tym ,że napięcie musi być odpowidnio niższe od znamionowego zasilającego silnik a sam silnik nie może być bardzo dużej mocy chyba że zastosujemy rezystor do ograniczenia prądu.Praktycznie stosowaliśmy nap 3x380V do suszenia maszyn od 200 do 1250kW.
Uwaga! bezwzględnie konieczna częsta kontrola temperatury stojana i wcześniejsze zachamowanie wirnika
Witam wszystkich na forum i pozdrawiam.
Silniki asynchroniczne, klatkowe, dotyczy stanu izolacji uzwojeń stojana… najlepsza metoda sprawdzenia i usunięcia niskiego stanu izolacji to …ten 20 letni silnik bym potraktował tak…
- Zdemontować pokrywy czołowe silnika
- Sprawdzic wzrokowo czy nie ma uszkodzeń mechanicznych uzwojeń lub innych
3)Sprawdzić induktorem 500V (dotyczy silnika 380V) stan izolacji uzwojeń do obudowy silnika
4)Rozłączyć mostki na tabliczce łączeniowej silnika (zapamiętać) - Sprawdzic izolacje międzyzwoją (U-x :V-y : W,z )
6)Jeśli izolacja punkt 3 i 4 jest > niż 1 kohm / V a < niż 0,4 Mohm
to silnik prawdopodobnie będzie OK - W przypadku gdy izolacja jest około 0,4 Mohm należy uzwojenie silnika umyć pod ciśnieniem pistoletem jakimś niepalnym "Electrocleaner’ em"najlepiej półszybko schnącym.
8)Stojan wysuszyć gorącym powietrzem (max.80 stopni !!)
suszenie -najlepiej cyrkulacyjne zależnie od stanu i wielkosci wirnika..w czasie kilka godzin do… 24 h
8)Sprawdzić izolację stojana na gorąco po wysuszeniu, zalecany pomiar także w trakcie suszenia. - Jesli izolacja - OK ( od 10 Mohm…do nieskończoności) zapisz warość izolacji, gdy stojan jeszcze gorący , po ostygnięciu izolacja powinna być wyższa
10)Podłącz mostki na tabliczce zaciskowej stojana do stanu pierwotnego (punkt 4),po wymianie łożysk i konserwacji całość zmontować, - Sprawdz czy wirnik po zakręceniu ręką "zrobi " jeszcze swobodnie kilka obrotów, ( łożyska prawidłowo zamontowane)
12)Jeśli łożyska nabijałeś rurką na bieżnik wewnętrzny to nie będzie kłopotów, możesz uderzyć przez kawałek drewna w wał wirnika z obu końców aby łożyska sie ułożyły w siedliskach.
Ta metoda jak wyżej zda egzamin dla silników 3 fazowych o mocy do 20…30 Kw Silniki o wyższej mocy trzeba by chyba było impregnować lakierem na gorąco po umyciu i wysuszeniu.
Silniki mniejszej mocy oczywiście także można by impregnować zanużeniowo na gorąco i suszyć. W przypadku pracy silnika w pomieszczeniu można po umyciu i wysuszeniu lakierować uzwojenie stojana na zimno są takie lakiery np:"red varnish"Czasami usunięcie niskiego stanu izolacji silników czy prądnic jest dużym problemem, nigdy jednak nie da się wykonać dobrej roboty przypadkowo czy liczyć na los Jesli ominie się jakiś punkt wymieniony powyżej ,to skończy sie to przykrym doświadczeniem lub innymi konsekwencjami. Bez odpowiedniego doświadczenia nie radzę bawić się w experymenty. Inny problem to uruchomienie tego silnika ,sterowanie ,rozruch , jak również odpowiednia linia
wału z urzadzeniem napędzanym…
Suszenie stojanów poprzez grzanie cewek przepływającym prądem jest skuteczna ..teoretycznie, gdyż nie ma pewności czy wilgoć nie została w żłobkach.Mam wieloletnie doświadczenie w usuwaniu różnych awarii,także po zalania urządzeń elektryvznych wodą morską, etc. Nie wiem czy kolega Artur ma problem z jednym czy więcej silników, Bardzo dobrym sposobem na uniknięcie zawilgocenia - jest stosowanie małej mocy grzejnika elektrycznego wewnątrz silnika elektrycznego
uruchamianego automatycznie po zatrzymaniu silnika. Antykondensacja to stara metoda , ale dotyczy innej , jak rozumiem sytuacji i dużej mocy silników , w/w problem ja bym potraktował tak jak opisałem. Sorry trochę się rozpędziłem…ale to jest temat rzeka ..i rózne szkoły zgadzam się z kolegą “zybiant”
Ludzie ale kity wciskacie!!!
W takich przypadkach demontuję pokrywy z łożyskami (przy okazji sprawdzam stan łożysk) i podłączam dmuchawę.
Po 24 godzinach stan izolacji >50 Mom