Instrukcja współpracy agregatu z siecią

Witam
Mam do napisania Instrukcję współpracy agregatu z siecią energetyczną a w związku z tym, że dotychczas nie miałem potrzeby jej pisania nie do końca wiem co powinno się w niej znajdować.
Czy posiada ktoś z Kolegów wiedzę gdzie mogę zdobyć informację na jej temat, może jakiś spis treści etc.
Agregat 20kW.
Za pomoc dziękuję i pozdrawiam.

Niestety musisz zapoznać się z PN-IEC 60364-7-717:2004
Jest PN dotycząca agregatów.
Przeczytasz tą PN w uczelnianej bibliotece.

STANCA

Witam.
Wejdź na stronę www.comex.com.pl/ - 5k . Znajdziesz kontakt z dealerem agregatów i pomoc w Twojej sprawie.
pozdrawiam, Janusz.

Witam
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Moje pytanie kieruję do projektantów. W pewnym obiekcie zainstalowany jest stary agregat pełniący funkcję rezerwowego źródła zasilania. Inwestor życzy sobie wymianę na nowy, ze względu na awaryjność starego urządzenia. W rozdzielnicy głównej zamontowany jest również stary układ SZR-a (od jakiegoś czasu działa już tylko w trybie ręcznym). Koncepcja jest przebudowania również części RG wraz z zamontowaniem nowoczesnego SZR-a. Jeżeli nie będzie ruszana część pomiarowa rozdzielnicy to czy należy taki projekt przebudowy RG i wymiany agregatu uzgzdniać z “Zakładem Energetycznym” i rzeczoznawcą ds. PPOŻ.
Będę wdzięczny za wskazówki.
Pozdrawiam
Michał K.
P.S. Czy instrukcję współpracy Zespołu Prądotwórczego z siecią opracowuje projektant czy wykonawca po zamontowaniu konkretnego agregatu?

Witam

zapraszam pod ten link;

znajdziesz na dole instrukcję eksploatacji agregatu
http://www.prodi.pl/karty/INSTRUKCJA_AGREGATY_.pdf

STANCA

Dziękuję koledze STANCA za linki. Czerwona książeczka o agregatach jest bardzo wartościowa, już ją całą przejrzałem. Ale zastanawia mnie czy ktoś może mi zarzucić, jeśli projektu na opisany wyżej zakres nie uzgodnię z rzeczoznawcą d/s ppoż. Nie jest to projekt nowej instalacji a tylko wymiana agregatu i dostosowanie RG do nowego SZR’a.
Pozdrawiam
Michał K.

Witam

Nie zawadzi zapytać pożarnika o zdanie. Moim zdaniem ZE też powinien wiedzieć co i jak zostało zmienione!

STANCA